ירושלים היא ככל הנראה העיר העמוסה ביותר בדוכני אוכל בכל ישראל. רק בשוק מחנה יהודה מדובר בעשרות מקומות, ובשאר העיר מפוזרים עוד המון. איך בוחרים איפה לאכול ומהם המקומות הכי טעימים שהכי שווים ביקור? אספנו את כולם.
דוכן בוריק קטן שמכיר בוריק בשיטה הקלאסית, במילוי תפוח אדמה, ביצה, או שניהם, כשאפשר גם להזמין אותו בפיתה עם סלטים ובעיקר לימון כבוש וצ'רשי נהדר.
ראו מסעדה
טאקרייה מקסיקנית קטנה ואותנטית שאפשר לאכול בה טאקוס מטורטיות תירס בעבודת יד, עם מילויים שונים הכוללים בשר, דגים והמון רטבים חריפים יותר ופחות.
ראו מסעדה
דוכן הפיתות של רחל בן אלול, משתתפת מאסטר שף. בדוכן מכינה רחל כריכים עמוסי מרכיבים, שאת כולם היא מכינה בעצמה. המבחר מסחרר, האווירה שמחה, וכל כריך הוא שילוב של אוכל ביתי קלאסי עם קצת תוספות מפונפנות שמרימות אותו.
ראו מסעדה
דוכן קובה בשוק מחנה יהודה, עם כמה סוגי קובה קלאסיים כמו קובה חמוסטה, קובה סלק או קובה חמו, שאת כולן אפשר להזמין בצלחת או, כשם המסעדה, בתוך פיתה.
ראו מסעדה
דיינר אמריקאי מושחת עם השפעות מקסיקניות, שמגיש את כל הקלאסיקות מהז'אנר, כולל שילובי בשר וגבינה מושחתים, רק בגרסאות כשרות בזכות השימוש בגבינות טבעוניות.
ראו מסעדה
על הסירים של מסעדת הפועלים הקסומה הזאת מנצח צ'וצ'י (שמוליק) יצחקי, אביו של שימי, הבעלים. תמצאו בה מחלוטה מופלאה, מרק אורז ושעועית ירושלמי אסלי, קובות מטוגנות, מג'דרה ביתית וכמובן קציצות. אם אתם פחות בעניין של תבשילים, יש פה גם כריכי שניצל ששמם יצא למרחקים.
ראו מסעדה
אישטבח, מקום קטן שבמרכזו טאבון גדול, מתמחה בשמבורכ, מאכל כורדי־סורי שמקורו בשאריות בשר שנשארו מהשבת. מדובר במאפה פריך ומתפצח במילוי חלקי פנים שונים (לשון, ראש וכד') או אסאדו, בריסקט, עוף ועוד, שמוגש עם סלטים ומטבלים.
ראו מסעדה
בדוכן ארחנטו אמפנדס שנפתח לפני כשנה מחבר הבעלים לוקאס סיטרינוביץ' בין טעמי הילדות והתרבות שלו לעטיפה ישראלית, ומכין מאפים שכיף לאכול בידיים. המנה המרכזית בתפריט היא אמפנדה שמגיעה בכמה מילויים בהם טלה קצוץ, עוף מעושן וטבעוני. תפריט האלכוהול מצומצם יחסית, אבל כשיש לו מצב רוח טוב לוקאס מכין סנגרייה מצוינת.
ראו מסעדה