אוכל רחוב מומלץ בירושלים

בפיתה, בצלחת או סתם כשמחזיקים ביד, אספנו את כל דוכני אוכל הרחוב הכי שווים בירושלים
צ'יפס בדוויני פיתה בר. צילום: גיל גוטקין
צ'יפס בדוויני פיתה בר. צילום: גיל גוטקין
יולי 2019

ירושלים היא ככל הנראה העיר העמוסה ביותר בדוכני אוכל בכל ישראל. רק בשוק מחנה יהודה מדובר בעשרות מקומות, ובשאר העיר מפוזרים עוד המון. איך בוחרים איפה לאכול ומהם המקומות הכי טעימים שהכי שווים ביקור? אספנו את כולם.

כריכים ברחל בשדרה. צילום: רחל בן אלול
כריכים ברחל בשדרה. צילום: רחל בן אלול

רחל בשדרה

שדרות בן מיימון 13, ירושלים
דוכן הפיתות של רחל בן אלול, משתתפת מאסטר שף. בדוכן מכינה רחל כריכים עמוסי מרכיבים, שאת כולם היא מכינה בעצמה. המבחר מסחרר, האווירה שמחה, וכל כריך הוא שילוב של אוכל ביתי קלאסי עם קצת תוספות מפונפנות שמרימות אותו. ראו מסעדה
כריך שניצל בסדנוויץ' של צ'וצ'י. צילום: עומרי סרור
כריך שניצל בסדנוויץ' של צ'וצ'י. צילום: עומרי סרור

הסנדוויץ' של צ'וצ'י

דהומיי 14, ירושלים
על הסירים של מסעדת הפועלים הקסומה הזאת מנצח צ'וצ'י (שמוליק) יצחקי, אביו של שימי, הבעלים. תמצאו בה מחלוטה מופלאה, מרק אורז ושעועית ירושלמי אסלי, קובות מטוגנות, מג'דרה ביתית וכמובן קציצות. אם אתם פחות בעניין של תבשילים, יש פה גם כריכי שניצל ששמם יצא למרחקים. ראו מסעדה
אישטבח
אישטבח

אישטבח

בית יעקב 1, ירושלים
אישטבח, מקום קטן שבמרכזו טאבון גדול, מתמחה בשמבורכ, מאכל כורדי־סורי שמקורו בשאריות בשר שנשארו מהשבת. מדובר במאפה פריך ומתפצח במילוי חלקי פנים שונים (לשון, ראש וכד') או אסאדו, בריסקט, עוף ועוד, שמוגש עם סלטים ומטבלים. ראו מסעדה
אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרונוביץ' בארחנטו. צילום: רן בירן
אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים של שף לוקאס סיטרונוביץ' בארחנטו. צילום: רן בירן

ארחנטו אמפנדס

מחנה יהודה 6, ירושלים
בדוכן ארחנטו אמפנדס שנפתח לפני כשנה מחבר הבעלים לוקאס סיטרינוביץ' בין טעמי הילדות והתרבות שלו לעטיפה ישראלית, ומכין מאפים שכיף לאכול בידיים. המנה המרכזית בתפריט היא אמפנדה שמגיעה בכמה מילויים בהם טלה קצוץ, עוף מעושן וטבעוני. תפריט האלכוהול מצומצם יחסית, אבל כשיש לו מצב רוח טוב לוקאס מכין סנגרייה מצוינת. ראו מסעדה