מסעדות כשרות בתל אביב

מתוך כל המסעדות בתל אביב, רק אחוז קטן מחזיק בתעודת כשרות. אספנו את כולן במקום אחד, לכל פעם שבה תחפשו מסעדה כשרה
מנות בכנען. צילום: ניקי טרוק
מנות בכנען. צילום: ניקי טרוק
ספטמבר 2019

תל אביב עמוסה במסעדות וכמעט תמיד קל למצוא איפה לאכול בה, אבל כשמחפשים מסעדה כשרה בעיר, המצב מסתבך הרבה יותר. נכון, יש בעיר הרבה דוכני אוכל מהיר  ומסעדות אוכל ביתי כשרות, אבל כשמדובר במסעדות של ממש, המבחר קטן הרבה יותר. אז לאן יוצאים בפעם הבאה שמחפשים מסעדה כשרה? אספנו את כל האופציות.

מיתוס | צילום: יח"צ
מיתוס | צילום: יח"צ

מיתוס meatos

מסעדת מיתוס לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. מסעדת מיתוס, מסעדת בשרים כשרה. מיתוס הוקמה על ידי השף והבעלים קובי עבד מתוך רצון להעניק פיתרון קולינארי למגזר שומרי הכשרות. ראו מסעדה
רוטשילד 11. צילום: באדיבות המסעדה
רוטשילד 11. צילום: באדיבות המסעדה

רוטשילד 11 rothschild

רוטשילד 11, תל אביב
מסעדת רוטשילד 11 שוכנת בלב השדרה בתל אביב ומציעה חווית אירוח כשרה, טעימה ומגוונת שכל כולה על טהרת הבשר. המסעדה מתמחה במנות בשר נחשקות וייחודיות. העיצוב של המקום מושפע מאלמנטים ים תיכוניים אוריינטליים. בשעות הערב המקום לובש צורה אחרת והופכת לבר. וכך, לצד מנות מגוונות, טעימות וקלילות תוכלו ליהנות מתפריט יין ואלכוהול ראו מסעדה
גואטה. צילום: בועז לביא
גואטה. צילום: בועז לביא

גואטה gueta

שדרות ירושלים 6, תל אביב
מסעדת גואטה הביתית שוכנת ביפו ומשמרת מסורת בישול ארוכת שנים של מאכלים טריפולטאים שסוד הכנתם עובר מדור לדור. התפריט מציע מנות ענק כמו הקוסקוס והמפרום המפורסמים לצד סלטים אותנטים המוכרים בעדה. ראו מסעדה
אווה סאפי. צילום: מירב גביש
אווה סאפי. צילום: מירב גביש

אווה סאפי ewa safi

כדי להביא את מרוקו לתל אביב, האחים שמעון ומיקו ברק, המוכרים בסצינת הלילה של תל אביב, חזרו לשורשים והביאו את המטבח המרוקאי-מסורתי עם כל הטעמים והצבעים מבית אמא. המסעדה ממוקמת בנווה צדק ומעוצבת בסגנון אוריינטלי עם אווירה הכי קרובה למרוקו. התפריט כולו מורכב ממנות מרוקאיות מסורתיות עם קריצה לעולם הקולינרי המודרני. ראו מסעדה
מנרה. צילום: אסף קרלה
מנרה. צילום: אסף קרלה

מנרה Manara

הירקון 115, תל אביב
מסעדת דגים לבנטינית כשרה השוכנת במלון שרתון בהובלת השף נמרוד הדס (לשעבר טוטו, רפאל, טורקיז) ובבעלות קבוצת tyo. המסעדה מבוססת על מטבח מזרח ים תיכוני עדכני (New Med' Cuisine) ועל דגה מקומית טרייה. ראו מסעדה
דבורה (צילום: אריאל עפרון)
דבורה (צילום: אריאל עפרון)

דבורה DVORA

בן יהודה 87, תל אביב
המסעדה הכשרה החדשה של השף אייל שני במלון דברה בראון בתל אביב. שני ממשיך בקו האופייני לו, עם מנות כמו "דינוזאור צלוי לילה שלם בינו לבין עצמו" או סשימי אינטיאס המוגש על מגרפת צעצוע ראו מסעדה
שולחן במסעדת שמוליק כהן. צילום: מסעדת שמוליק כהן
שולחן במסעדת שמוליק כהן. צילום: מסעדת שמוליק כהן

שמוליק כהן

הרצל 146, תל אביב
מסעדה יהודית כשרה למהדרין שהיא גם אחת המסעדות הוותיקות בתל אביב, עם יותר מ-80 שנות פעילות רצופות. בתפריט כל הקלאסיקות של המטבח היהודי האשכנזי, כולל גם מנות שבמקומות אחרים מכינים רק בחגים. ראו מסעדה
ניני האצ'י. צילום: יח"צ
ניני האצ'י. צילום: יח"צ

ניני האצ'י

בן יהודה 228, תל אביב
מסעדת סושי ואוכל יפני כשרה באווירה צעירה ולא מחייבת. אפשר לאכול פה סושי, נודלס ומנות אסייתיות אחרות. יש גם תפריט מיוחד נטול גלוטן ותפריט סושי לנשים בהריון שמורכב בפס נפרד משאר הסושי במסעדה. ראו מסעדה
ארוחת בוקר במסעדת מלון עלמא. צילום: שקד בוארון
ארוחת בוקר במסעדת מלון עלמא. צילום: שקד בוארון

עלמה לאונג'

המסעדה של מלון הבוטיק עלמה בתל אביב, מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב, עם תפריט של השף איתן צאהל והקונדיטורית יובל לוי (שני יוצאי שילה של שרון כהן) ומנות ים תיכוניות כולל טאפאסים, פסטות עבודת יד ודגים נאים. ראו מסעדה
מיט קיטצ'ן. צילום: אנטולי מיכאלו
מיט קיטצ'ן. צילום: אנטולי מיכאלו

מיט קיטשן

יוסף יקותיאלי 4, תל אביב
מסעדה בשרית כשרה בנמל תל אביב. בתפריט תמצאו ראשונות כמו סינטה צרובה עם קרם חציל שחור וטורטליני בטטה וסשימי דג ים עם רוטב מידורי סאוור, אבטיח וצ'ילי אדום. בעיקריות תמצאו בין השאר אנטרקוט 300 גר' עם פירה, שום קונפי וצ'ימיצ'ורי ונתח קצבים עם פירה, בצל חרוך ועגבנייה שרופה. ראו מסעדה
דרבי בר דגים. צילום: יח"צ
דרבי בר דגים. צילום: יח"צ

דרבי בר דגים יגאל אלון

יגאל אלון 96, תל אביב
סניף יגאל אלון הכשר של מסעדת הדגים הוותיקה. התפריט עשיר ומכיל מגוון מנות דגים טריות, אפויות ומטוגנות, ראשונות ומנות בשריות לצד סלטים טריים הנעשים במקום מידי יום ותפריט אלכוהול עשיר. ראו מסעדה
אספרנטו. צילום: אמנון חורש
אספרנטו. צילום: אמנון חורש

אספרנטו בר

אליעזר פרי 10, תל אביב
בר האוכל הכשר של מלון קרלטון. הבר פועל רק בחודשי הקיץ (עד סוף ספטמבר) וחוץ מנוף הורס של ים ודקלים, הבר מציע קוקטיילים קלילים, אווירה כייפית ומנות שרינג ומאזטים כגון: ארנצ'יני לאבנה, טאבולה סלק, פיצת אבטיח ובולגרית, סלט עגבניות בהשראת יונתן רושפלד, שיפוד דג ים על סלסת אננס וכוסברה ועוד. ראו מסעדה
מלכה. צילום: אריאל אפרון
מלכה. צילום: אריאל אפרון

מלכה

המסעדה הכשרה של שף אייל שני מביאה את החשודים המיידים של מפעלותיו (שקית שעועית יריחו, סוכריות של תינוקות קישואים ועוד) רק בגרסה נטולת פרמזן וקרם פרש - ועם הרבה שמן זית. מי שהתגעגע לפוקאצ'ה האלמותית של שני מאוקיינוס הירושלמית יוכל למצוא אותה כאן, בצד המצאות חדשות כמו שניצל זהוב ודק ממולא בפירה ובליני עם צלי אונטריב. ראו מסעדה
חנן מרגילן. צילום: טל חבר
חנן מרגילן. צילום: טל חבר

חנן מרגילן

מסילת ישרים 15, תל אביב
חביבתם של השפים ושל אנשי האוכל האתני. במסעדה הבוכרית של משפחת פוזיילוב בדרום תל אביב תמצאו מרק דושפרה עם כיסונים עדינים, באחש, פלוב, גוז'גיז'ה, ועוד מטעמים בלתי נשכחים בביצוע מושלם. לחובבי הבשר יש גם שפע של מנות על הגריל. ראו מסעדה
ק-פה-האנוי. צילום: נמרוד-סונדרס
ק-פה-האנוי. צילום: נמרוד-סונדרס

ק-פה האנוי

מלכי ישראל 3, תל אביב
המסעדה, השייכת לקבוצת מסעדות מפריז, מוגדרת כבית לאוכל וייטנמי, אך התפריט קורץ גם למטבח הצרפתי וגם מושפע מהמטבח הישראלי כדוגמת המנה "חריימה קארי". מעבר לארוחות ערב, המקום פתוח גם לארוחות צהריים במהלך השבוע ולבראנץ' בימי שישי. ראו מסעדה