יוצאים לאכול

מסעדות לא כשרות בירושלים

איפה אפשר לאכול שרימפס בעיר הקודש?
מסעדת אדום. צילום: אפרת ליכטנשטט
ינואר 2019

ירושלים ידועה במסעדות השף הכשרות שלה, אבל אם אתם מחפשים מסעדה שתגיש לכם צ'יזבורגר או פירות ים ולא מתחשק לכם לנסוע לתל אביב - הרשימה הזאת היא בשבילכם.

פוקצ'ה בר. צילום: ירדן ש.
פוקצ'ה בר. צילום: ירדן ש.
רבי עקיבא 4, ירושלים
מסעדה איטלקית ים תיכונית קלילה ולא מתיימרת שמספקת את הסחורה לאנשים שמוצאים את עצמם רעבים בצפון ולא מסתפקים בשווארמה. המסעדה הוקמה בשנת 2004 על גדות הדן והחצבני וזוכה לביקורות טובות בזכות מנות נדיבות, ביצוע טוב ותמחור סביר: רוסטביף, קרפצ'יו, סלטים, בשר, דגים, פיצות ופסטות. השירות סובלני גם לילדים ואפשר לקבל מנות ללא גלוטן. בגלל הפופולריות המקום עמוס, במיוחד בסופי שבוע, וכדאי לא לסמוך על הספונטניות אלא להזמין שולחן מראש. ראו מסעדה
צ'אקרה. צילום: באדיבות המסעדה
צ'אקרה. צילום: באדיבות המסעדה
קינג ג'ורג' 41, ירושלים
בר מסעדה לא כשר עם וויב נכון, אנשים יפים ואוכל שאינו מנסה להמציא את הגלגל הקולינרי אבל הביצוע שלו מדויק, כמו גם השירות המתוקתק. התפריט הים תיכוני מכוון למכנה משותף רחב יחסית, ומציעה מנות קלאסיות כמו סלט קיסר מושלם, ג'מבו שרימפס, צ'יזבורגר ועוד. ראו מסעדה
מסעדת אדום. צילום: אפרת ליכטנשטט
מסעדת אדום. צילום: אפרת ליכטנשטט
מהמסעדות הוותיקות בירושלים. ב־2013 עברה מחצר פיינגולד אל מתחם התחנה השוקק וביחד עם העובדה כי היא פועלת בשבת, היא מהווה אופציה יותר מראויה לסופי השבוע - אך לא רק. התפריט שלה הוא ים תיכוני עם דגש רב על דגים ופירות ים, ובנוסף היא מציעה גם בשרים מיושנים במקום, פסטות וסלטים. ראו מסעדה
קפה אסיה. צילום: דן דבנר
קפה אסיה. צילום: דן דבנר
מסעדת לבן שבסינמטק ירושלים שינתה את פניה והפכה למסעדה אסייתית צבעונית ותוססת. מסע שערכו הבעלים ברחובות וסמטאות תאילינד, וייטנאם, קוריאה וסינגפור תורגם לצלחת. המסעדה ידידותית לצמחונים, לטבעונים ולחובבי החריף. ראו מסעדה
סאטיה. צילום: יח"צ
סאטיה. צילום: יח"צ
מסעדה ים תיכונית בבעלות השף והמסעדן הירושלמי המנוסה אילן גרוסי. התפריט מציע נבחר מנות נרחב בהן של פירות ים, פסטות ובשרים ושם דגש על סחורה טרייה. במסעדה גם תפריט יין וקוקטיילים נרחב. ראו מסעדה
מונא. צילום: אלה ברק
מונא. צילום: אלה ברק
אחת המסעדות היפות והרומנטיות בירושלים שוכנת בבית האמנים. שפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, מהכשרוניים שהצמיחה הבירה בשנים האחרונות, הצליחו לבסס פה אמירה אישית ועצמאית. המנות שלהם נעות בין מטבחי צרפת לאיטליה, ומצטיינות בקלילות רבה ובאסתטיקה גבוהה. ראו מסעדה