יוצאים לאכול

מסעדות לא כשרות בירושלים

תוהים אילו מסעדות לא כשרות ושוות יש בירושלים? אספנו את כולן
שקדי עגל מורי סטייל של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן
ינואר 2019

בירושלים יש לא מעט מסעדות, והמבחר לעיתים מסחרר, אבל כשרוצים לאכול בה פירות ים או המבורגר עם בייקון, המבחר פתאום מצטמצם פלאים. איפה בכל זאת תוכלו לאכול בעיר אם אתם לא בעניין של כשר? אספנו את כל המסעדות הלא כשרות בעיר הבירה, חלקן אפילו פתוחות בסוף השבוע.

R&R דיינר. צילום: רן בירן
R&R דיינר. צילום: רן בירן

R&R דיינר

הדיינר העדכני הזה עובד בסגנון יצירתי וקפדני כשל מסעדת שף, ולצד הפיינשמקריות מציע מנות שלא מתביישות להיות מוגזמות. תמצאו פה למשל המבורגר בלחמנייה, שבו קציצת המבורגר עם גבינת צ'דר נחשפת רק בנגיסה שכן היא מתחבאת בתוך כסות שניצל פירורים זהוב, או קציצת המבורגר חריפה מצ'ילי טרי (78־56 ש"ח). ראו מסעדה
הבר של בארוד. צילום: ארכיון השולחן
הבר של בארוד. צילום: ארכיון השולחן

בארוד

דרך יפו 31, ירושלים
בר מסעדה קסום בבעלותה של דניאלה לרר שמסתתר בתוך הסמטאות הירושלמיות. במקום יש תמהיל מיוחד של מטבח ספרדי ירושלמי, שפע אלכוהול ולעתים גם הופעות חיות. מומלץ במיוחד לדגום את מנת הפסטליקוס (מעין בורקיטס מהמטבח הספרדי) לצד חמינדוס. ראו מסעדה
צ'אקרה. צילום: באדיבות המסעדה
צ'אקרה. צילום: באדיבות המסעדה

צ'אקרה

קינג ג'ורג' 41, ירושלים
בר מסעדה לא כשר עם וויב נכון, אנשים יפים ואוכל שאינו מנסה להמציא את הגלגל הקולינרי אבל הביצוע שלו מדויק, כמו גם השירות המתוקתק. התפריט הים תיכוני מכוון למכנה משותף רחב יחסית, ומציעה מנות קלאסיות כמו סלט קיסר מושלם, ג'מבו שרימפס, צ'יזבורגר ועוד. ראו מסעדה
גטסבי. צילום: דרור בן דוד
גטסבי. צילום: דרור בן דוד

גטסבי

הלל 18, ירושלים
בר קוקטיילים ירושלמי באווירה מחתרתית, המעוצב בסגנון שנות ה-20 של המאה הקודמת. ייתכן שתתקשו למצוא אותו בהתחלה, עד שקיר מסתורי של ספרייה ייפתח בפניכם ויכניס אתכם אל ההיכל. ברקע מתנגנת מוזיקת ג'אז, הברמנים מקצוענים ויודעים להתאים לכם את המשקה שלכם, ולמרות שהמומחיות של המקום היא קוקטיילים, יש פה גם מגוון לא קטן של בירות ואפשר לאכול פה גם ארוחות ערב. ראו מסעדה
מסעדת אדום. צילום: אפרת ליכטנשטט
מסעדת אדום. צילום: אפרת ליכטנשטט

אדום

מהמסעדות הוותיקות בירושלים. ב־2013 עברה מחצר פיינגולד אל מתחם התחנה השוקק וביחד עם העובדה כי היא פועלת בשבת, היא מהווה אופציה יותר מראויה לסופי השבוע - אך לא רק. התפריט שלה הוא ים תיכוני עם דגש רב על דגים ופירות ים, ובנוסף היא מציעה גם בשרים מיושנים במקום, פסטות וסלטים. ראו מסעדה
קארי ירוק בקפה אסיה. צילום: דן דבנר
קארי ירוק בקפה אסיה. צילום: דן דבנר

קפה אסיה

מסעדת לבן שבסינמטק ירושלים שינתה את פניה והפכה למסעדה אסייתית צבעונית ותוססת. מסע שערכו הבעלים ברחובות וסמטאות תאילינד, וייטנאם, קוריאה וסינגפור תורגם לצלחת. המסעדה ידידותית לצמחונים, לטבעונים ולחובבי החריף. ראו מסעדה
סאטיה. צילום: יח"צ
סאטיה. צילום: יח"צ

סאטיה

מסעדה ים תיכונית בבעלות השף והמסעדן הירושלמי המנוסה אילן גרוסי. התפריט מציע נבחר מנות נרחב בהן של פירות ים, פסטות ובשרים ושם דגש על סחורה טרייה. במסעדה גם תפריט יין וקוקטיילים נרחב. ראו מסעדה
מונא. צילום: אלה ברק
מונא. צילום: אלה ברק

מונא

אחת המסעדות היפות והרומנטיות בירושלים שוכנת בבית האמנים. שפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, מהכשרוניים שהצמיחה הבירה בשנים האחרונות, הצליחו לבסס פה אמירה אישית ועצמאית. המנות שלהם נעות בין מטבחי צרפת לאיטליה, ומצטיינות בקלילות רבה ובאסתטיקה גבוהה. ראו מסעדה
דקל 3. צילום: יהב יעקב
דקל 3. צילום: יהב יעקב

דקל 3

מועדון חברים סגור של קבוצת מחניודה הפך למסעדה לכל דבר בניצוחם של שפים אסף סרי ואורן אסידו. בחלל קטן ומעוצב, מתחת לצילומים של רון קדמי, מתארחים בכל סרוויס כ־30 סועדים בלבד. בתפריט: מנות מתוחכמות המוגשות בכלים של מעצב העל טום דיקסון. ראו מסעדה
מחניודה
מחניודה

מחניודה

בית יעקב 10, ירושלים
מסעדת השוק של השפים אסף גרניט ואורי נבון מתמזגת במרחב הירושלמי עם מנות כמו טרטר שער שכם, שקשוקית קבב מפורק ופולנטה ראגו פטריות. האווירה הפרועה והשמחה והווליום שבשמיים מוכיחים שככל שהמצב בירושלים נעשה קשוח יותר, הקשוחים נעשים שמחים יותר. ראו מסעדה