מסעדות מומלצות בבאר שבע

כל המסעדות ודוכני האוכל שהכי טעים לאכול בהם בבירת הדרום
פיתה בדלפק. צילום: גיל גוטקין
פיתה בדלפק. צילום: גיל גוטקין
אוגוסט 2019

אם עד לפני כמה שנים היה אפשר למצוא בבאר שבע בעיקר שיפודיות ודוכני פלאפל, היום העיר מלאה במסעדות ודוכני אוכל רחוב, חלקם הלא מבוטל בזכות אוכלוסיית הסטודנטים ההולכת וגדלה בעיר. איך בוחרים איפה לאכול בביקור הבא בבירת הדרום? בדיוק בשביל הכנו את רשימת המסעדות והדוכנים האהובים עלינו בעיר.

כריך בסבא ג'בטו. צילום: יחסי ציבור
כריך בסבא ג'בטו. צילום: יחסי ציבור

סבא ג'בטו

התקווה 8, באר שבע
מזללת כריכים ותיקה שמציעה המון סוגי כריכים בג'בטה, החל מכריכי ירקות בריאים וטבעוניים ועד כריכי בשר מושחתים. אפשר גם להזמין סלטים או מנות בלי לחם, אבל לכאן מגיעים בעיקר בשביל כריכי הענק. ראו מסעדה
פיצות בקאלדו. צילום: אור זרביב
פיצות בקאלדו. צילום: אור זרביב

פיצה קאלדו

דרך מצדה 47, באר שבע
פיצריה שכונתית שהיא בעצם הרבה יותר מזה. חומרי הגלם טובים, התוספות לא שגרתיות (בייקון, חזה אווז, פירות ים ועוד המון) והפיצות מצליחות להיות גם מקוריות וגם מושחתות בלי להפוך למוגזמות מדי. ראו מסעדה
כריך בפינת אוכל. צילום: גיל גוטקין
כריך בפינת אוכל. צילום: גיל גוטקין

פינת אוכל

רינגבלום 15, באר שבע
סנדוויצ'יה באר שבעית מושחתת עם כריכי בשר ונקניק ענקיים ועמוסים. את הלחם צורבים פה לפריכות, מורחים בו ממרחים משוגעים כמו ממרח סלק ופטל, מלפפונים ושום, אפרסק עם ויסקי ועוד. הנקניקים גם הם עוברים צריבה על הפלאנצ'ה, והתוצאה הסופית היא כריך משובח של ממש. ראו מסעדה
מנה צמחונית בצלל. צילום: גיל גוטקין
מנה צמחונית בצלל. צילום: גיל גוטקין

צלל

בית אשל 37, באר שבע
מסעדה אתיופית באווירה פשוטה וביתית למדי, והתמחור זול בהתאם. אין ממש מיזוג או עיצוב, כאילו נכנסתם לסלון גדול. התפריט מצומצם, ובעצם אפשר לבחור פלטת אינג'ירה צמחונית או בשרית שחולקים יחדיו, כשכל מנה כוללת כמה תבשילים, סלט ירוק, ופיתות אינג'ירה טיפוסיות. ראו מסעדה
פלאפל וצ'יפס בבית הפול. צילום: גיל גוטקין
פלאפל וצ'יפס בבית הפול. צילום: גיל גוטקין

בית הפול

הרצל 55, באר שבע
הסניף הראשי של רשת בית הפול הבאר שבעית. בתפריט הגדול אפשר למצוא מנות חומוס, פלאפל, שקשוקה, כריכים ופיתות עם שניצל או חזה עוף ואפילו קינוחים. החומוס משחתי וכיפי, תבשיל הפול מעולה ולכל מנה אפשר לצרף צ'יפס מתנפח ושמנוני של פעם, שהופך את הכל ליותר כיפי. השוס האמיתי: אפשר לקנות הביתה רטבים, סלטים ואפילו תערובת פלאפל לטיגון עצמי בבית. ראו מסעדה
סביח בסיפורו של פלאפל. צילום: גיל גוטקין
סביח בסיפורו של פלאפל. צילום: גיל גוטקין

סיפורו של פלאפל

רינגבלום 2, באר שבע
דוכן פלאפל קטן שמגיש פיתות עם פלאפל וסביח משובחים. הפיתות מוכנות בדוכן עצמו, כך שהן רכות וטריות, הסלטים טריים במיוחד ורוטב הלימון הכבוש משדרג את המנות. הפלאפל כמעט נטול ירק, אבל מתובל היטב, ובתוך המנה תקבלו גם קוביות חצילים מטוגנות שתמיד משמחות. ראו מסעדה
פיתה בדלפק. צילום: גיל גוטקין
פיתה בדלפק. צילום: גיל גוטקין

דלפק

הרצל 44, באר שבע
דוכן פיתות באר שבעי עם מגוון לא גדול אבל מספק של בשר בפיתה. מנות כמו ביף בורגיניון (בלי הרוטב, רק המון בשר מפורק), צ'יקן קארי או מינוט סטייק לצד קלאסיקות כמו קבב או שניצל, עם רטבים טובים, חמוצים ממכרים והמון שום קונפי. הגרסה ההיפסטרית-באר שבעית של המזנון? לא נכחיש. ראו מסעדה
מפרום וקוסקוס בממוס. צילום: גיל גוטקין
מפרום וקוסקוס בממוס. צילום: גיל גוטקין

ממוס

מונטיפיורי 1, באר שבע
מסעדה טוניסאית ביתית שבראשה עומדת הבשלנית גילה ממו. אפשר לאכול פה מנות תוניסאיות קלאסיות על קוסקוס כמו פקיילה או קציצות כיפתה, מנות בשר בפרנה ובימי שישי מקימים כאן בופה של אוכל מוכן לקחת הביתה. ראו מסעדה
בורקסים בקונדיטוריית מרטין. צילום: גיל גוטקין
בורקסים בקונדיטוריית מרטין. צילום: גיל גוטקין

קונדיטוריית מרטין

אברהם אבינו 91, באר שבע
על פניו, מרטין נראית כמו כל קונדיטורייה שכונתית אחרת, אבל מדובר במקום שמכין לבד את המאפים שלו, וזה לגמרי ניכר. לא תמצאו כאן קינוחים מודרנים מדי, אבל יש פה את כל הקלאסיקות של מאפיות ישראליות, בגרסאות טעימות במיוחד. הכי כדאי להתמקד בבורקסים המעולים, ובעיקר בתפוחי האדמה ובפטריות. ראו מסעדה
מנת חרטה ברטה בבית התימני האורגינלי. צילום: גיל גוטקין
מנת חרטה ברטה בבית התימני האורגינלי. צילום: גיל גוטקין

הבית התימני האורגינלי

מסעדה תימנית שמעוצבת ומתופעלת כולה ברוחו של נתן כהן, הבעלים. החל משלטים מצחיקים, דרך שמות המנות בתפריט (מנת חרטה ברטה למשל) ועד השירות המבודח. אפשר לאכול פה ג'חנון ושאר מאפים תימניים קלאסיים, אבל מרכז העיניינים הוא מרקים ותבשילי בשר מעולים שכיף לנגב את הרוטב שלהם עם פיתות הסאלוף הלוהטות שיוצאות מהטאבון בכניסה. רק אל תשכחו להגיע עם מזומן. ראו מסעדה