מתכון

אבטיח כבוש בבלסמי עם ברזאולה וקציפת לאבנה

כולם יודעים שהמלך האמתי של העונה הזו הוא התענוג האדמדם והאימתני שאף פעם לא נגמר ממנו וגם לא נמאס

אפריל 2019
אבטיח כבוש בבלסמי עם ברזאולה וקציפת לאבנה של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו
אבטיח כבוש בבלסמי עם ברזאולה וקציפת לאבנה של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאבטיח כבוש

לקציפת לאבנה

להרכבת המנה

אופן ההכנה

1

מכינים את האבטיח הכבוש: קורצים מהאבטיח כדורים באמצעות כף פריזיאן. מכניסים את כדורי האבטיח לשקית זיפלוק ומוסיפים את הבלסמי המצומצם, עלי הבזיליקום, הפלפל השחור והמלח. מכניסים למקרר למשך שעתיים, ולאחר מכן פותחים את השקית ומעבירים את כדורי האבטיח לקופסה כדי להפסיק את פעולת הכבישה.

2

מכינים את קציפת הלאבנה: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה תוך הוספת המלח, מוסיפים את גבינת הלאבנה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ועשיר.

3

על צלחת הגשה גדולה מסדרים יפה את פרוסות הברזאולה, את כדורי האבטיח הכבושים ואת הסליקורנייה. מזלפים משקית עם צנתר את קציפת הלאבנה, ומזלפים מעט שמן זית. מפזרים את פלפל הצ'ילי הקצוץ ומגישים.