מתכון

אגס ממולא בגנאש ואפוי בקרם שקדים

מנה שמעוררת קריאות התפעלות מהאורחים בזכות האגס השלם ובתוכו מסתתרת הפתעת שוקולד מתוקה

12,095 בשלנים התעניינו במתכון זה
אגס ממולא בגנאש ואפוי בקרם שקדים של קייטרינג מזל טלה. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
אגס ממולא בגנאש ואפוי בקרם שקדים של קייטרינג מזל טלה. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

אפשר לעטר את המנה בפרוסות דקיקות של אגסים, שיובשו בתנור בחום נמוך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד:

לקרם שקדים:

אופן ההכנה

מבשלים את האגסים:

1

מרוקנים את ליבת האגס מבסיסו בעזרת קישואן או כף פריזיין. מניחים את האגסים המרוקנים בסיר עם יין לבן, מקל קינמון וכוכב אניס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10-8 דקות עד שהאגסים מתרככים מעט. מסננים ומצננים.

מכינים גנאש וממלאים:

2

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד וממתינים כ-2 דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט עד שהתערובת הופכת קרמית ומעבירים לשקית זילוף.

3

ממלאים את האגסים בגנאש שוקולד ושומרים במקרר. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות מראש.

מכינים קרם שקדים ואופים:

4

מעבדים סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים לעבד לתערובת קרמית. מוסיפים קמח ושקדים טחונים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את קרם השקדים לשקית זילוף.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מניחים רינגים בקוטר 6 ס”מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים במרכז הרינג טיפת קרם שקדים (שישמש דבק ובסיס לאגסים), מניחים אגס ממולא על הקרם ומזלפים את הקרם סביבו עד 1 ס”מ מתחת לגובה הרינג. מכינים כך את יתר האגסים.

7

אופים כ-35 דקות עד שקרם השקדים מזהיב. מצננים קלות ומגישים בטמפ’ החדר.