האובצדה נולדה כדרך לניצול שאריות גבינה. הגרסה הזו עשירה במיוחד ומבוססת על הרבה חמאה רכה, קממבר וגבינת שמנת, אבל אפשר לשלב בה גם גבינות רכות ובשלות אחרות. כדי להקל על ההכנה, רצוי להוציא את הגבינות מהמקרר מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מועכים חמאה רכה וגבינות במזלג או בממעך תפוחי אדמה לתערובת חלקה. מוסיפים בצל ומערבבים. יוצקים בירה באיטיות ותוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם רך ונוח למריחה, אבל לא נוזלי (ייתכן שלא תצטרכו את כל הבירה). מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.