מתכון

אוזני המן במלית פטריות וגבינות

אוזני המן במילוי קליל של סוגי פטריות שונים וגבינות עיזים, שיהפכו להיות המאפה המרכזי על השולחן במסיבת פורים

2,844 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

אנו רגילים לנגוס בגרסאות מתוקות (ודי כבדות) של אוזני המן כשכבר שבענו מארוחה דשנה. השנה הופכים את הסדר ומגישים את המשולשים הפריכים בתור המאפה המרכזי של מסיבת פורים. אחרי שתטעמו את הגרסה שלנו עם הפטריות וגבינת העיזים תסכימו שהיא הרבה יותר מוצלחת מהמתוקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, חמאה, פרמזן, מלח  וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. רק אם הבצק יבשושי מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים מעט. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

מכינים את המלית:

2

ממיסים חמאה במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים שני סוגי פטריות ומקפיצים 5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים שום קצוץ, פטרוזיליה, פרמזן ופטה ומערבבים קלות. מתבלים במידת הצורך.

מרכיבים ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 12-10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית. סוגרים למשולשים. משאירים פתח במרכז כך שהמלית תבצבץ. מסדרים את האוזניים בתבנית.

5

טורפים בקערה ביצה ומים ומברישים את הבצק.

6

אופים כ-18 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מצננים מעט לפני ההגשה.

7

שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.