מתכון

אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים

אמיר פורת ורוסלה יונה מציגים מתכון לאוזני המן במילוי חתרני ומקורי במיוחד

5,682 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן
אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן

מצננים את הבצק ואת המילוי במקרר לפחות חצי שעה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פפריקה

למילוי זוקיני וגבינת עיזים

אופן ההכנה

לבצק

1

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר והמלח במהירות נמוכה 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הביצה ומערבבים חצי דקה עד שהביצה נטמעת בתערובת. מערבבים את הפפריקה והקצח עם הקמח, מוסיפים למיקסר וממשיכים לערבב במהירות נמוכה במשך דקה עד קבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. עוטפים את הבצק בניילון ומצננים לפחות חצי שעה במקרר.

למילוי

3

פורסים את הזוקיני לפרוסות עגולות וחוצים כל פרוסה לשניים. מערבבים בקערה עם המלח ושמן הזית ומפזרים על גבי מגש מכוסה בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהזוקיני מתרככים ומזהיבים בקצה. מצננים.

4

מערבבים יחד את שאר חומרי המילוי, את הזוקיני הצלויים וקורט מלח עד קבלת תערובת אחידה. מצננים חצי שעה.

אפייה

5

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל 8-6 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצוי. מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית בצורת כדור. מקפלים את שולי העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

6

מצמידים היטב את שולי המשולש, מהדקים תוך חיזוק צורת המשולש ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.