מתכון

אוזני המן טבעוניות במילוי בטטה

הבצק הזה התגלה כהברקה של ממש: הוא נפלא לבורקיטס וקישים - וגם לאוזני המן מלוחות במליות שונות

10,071 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
אוזני המן טבעוניות במילוי בטטה. צילום: מתן שופן
אוזני המן טבעוניות במילוי בטטה. צילום: מתן שופן

את המלית אפשר להחליף בכל מלית מלוחה שאוהבים כמו פטריות, תרד, חצילים קלויים, פסטו או גבינות (למי שאינו טבעוני) – רק חשוב לבשל את הירקות מראש ולהניח במסננת להגרת נוזלים, כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית בטטה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים ידנית כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ושומני מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד שהמלית מוכנה).

מכינים מלית בטטה

2

מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה מלח גס.

3

מניחים את הבטטות על מצע המלח וצולים אותן בתנור כחצי שעה, עד שהן מתרככות לגמרי. מצננים.

4

מרוקנים את תוכן הבטטות לקערה (ללא הקליפות) ומועכים למחית חלקה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מכינים אזני המן

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

6

מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק הקר לעובי של 1/2 ס"מ. הבצק מפריש מעט שמן בזמן הקירור וזה בסדר - ברגע שמקמחים אותו הוא יהיה נוח לעבודה. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים לצורת משולש. חשוב לסגור את המשולש לגמרי (כך שהמלית לא תבצבץ ממנו) - אוזני ההמן ייפתחו מעט באפייה. מעבירים את אוזני ההמן למקפיא למשך רבע שעה. יכול להיות שהן ייפתחו מעט בזמן הקירור - פשוט מהדקים את הסגירה מחדש.

7

אופים את אוזני ההמן 20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.