בצק הערוגה המושלם – הטעם והצבע של הארוגולה נשמרים גם במאפה המוכן – רק הקפידו לקטום את הגבעולים הגדולים, כדי שלא תיכנס יותר מדי מרירות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
טוחנים ארוגולה, בצל ירוק ומים לנוזל סמיך וירוק בבלנדר או במעבד מזון.
2
מערבבים ידנית בקערה קמח ושמרים. מוסיפים חומץ, שמן, מלח ואת מחית הארוגולה ומערבבים היטב עד שנוצר בצק. אין צורך בלישה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה. הבצק יתפח מעט ויתייצב.
מכינים את המלית:
3
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קוביות חציל בכמה סבבים על להבה בינונית עד שהן מזהיבות. מוסיפים שום קצוץ, זרעי כוסברה ופלפל חריף ומטגנים עוד כחצי דקה. מוציאים למסננת על מנת להיפטר מעודפי הנוזלים ומצננים לטמפ' החדר.
4
מערבבים פנימה את הגבינה וממליחים לפי הטעם.
5
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את האוזניים:
6
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים היטב לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
7
מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.