מתכון

אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית

האמא הרוחנית של האוזן הזאת היא הסמוסה ההודית. במקור היא ממולאת בכרובית, תפוחי אדמה ואפונה. אני הסתפקתי בכרובית

1,081 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית. צילום: דניאל לילה

הסמוסה ההודית היא גם סוג של כיסן משולש. במקור היא ממולאת בכרובית, תפוחי אדמה ואפונה. אני הסתפקתי בכרובית. זרעוני החרדל והשומר מתבלים גם את הבצק וגם את המלית. אל תחששו מהחריפות במלית – זה מוסיף טעם ועושה טוב על הנשמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה, זרעי שומר, מים ומלח ולשים 2 דקות עד שנוצר בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. הבצק יתפח מעט ויתייצב.

מכינים את המלית:

2

קולים זרעי חרדל, זרעי כוסברה והל במחבת קטנה ויבשה 50-40 שניות עד שמריחים ריח תבלין. מצננים וכותשים בעלי ומכתש.

3

מחממים 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית ומקפיצים כרובית כ-3 דקות עד שמתרככת מעט ומקבלת גוון זהוב קל. מחזירים למחבת את הבצל ומוסיפים תפוחי אדמה, את התבלינים הכתושים וצ'ילי ומערבבים. מוסיפים שום כתוש ומלח ומערבבים. מורידים מהכיריים ומצננים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את האוזניים:

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ). קורצים עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.

6

מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות להזהבה.

גיוון: במקום שמרים יבש אפשר להשתמש ב-15 גרם שמרים טריים.