מתכון

אוזני המן מיני במילוי ריבת תות

מאפיית לחם יין מגישה מתכון לאוזני המן במילוי ריבת תות שיגוונו את מילוי הפרג המסורתי

5,683 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אוזני המן מיני במילוי ריבת תות של מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא
אוזני המן מיני במילוי ריבת תות של מאפיית לחם יין. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית ריבת תות

אופן ההכנה

למלית

1

מבשלים בסיר על להבה קטנה את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד ולא סמיך מדי. מסירים מהאש.

לבצק

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. שמים בקערת המיקסר את הסוכר והקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצה והחמאה ומערבבים לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

להרכבה

3

על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק עם מערוך ליריעת בצק דקה ככל הניתן. בעזרת חותכן יוצרים עיגולים בבצק בקוטר של כ־5 ס"מ לאוזני המן קטנות (או בעזרת כוס בגודל הרצוי). מניחים חצי כפית של מילוי במרכזו של כל עיגול בצק. מקפלים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות ליצירת צורת אוזן. אופים בתנור במשך 9־10 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות (אם האוזניים גדולות יותר יש לאפות במשך 12 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים לפני האכילה.