שימו לב, בנוסף לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון גם צינון הבצק במקרר במשך מספר שעות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה
הכנת הבצק
1
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הגבינה והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעות אחדות.
הכנת המלית
3
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את הסוכר החום, המלח והיין ומבשלים על אש בינונית עד לצמצום כל הנוזלים. מוסיפים את החומץ ומצמצמים שוב עד שנוצרת ריבה - נזהרים שלא לשרוף. מקררים.
הרכבה
4
מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מילוי
5
מזלפים בעזרת שק זילוף מעט גבינת עיזים ומעל מניחים מעט מריבת הבצל. אוספים באצבעות את שולי העיגול בשלוש נקודות לקבלת צורה של אוזן המן.
קישוט
6
מערבבים בקערית את השומשום הלבן והשומשום השחור. מורחים את האוזניים בביצה טרופה ומפזרים מעל מתערובת השומשום.
אפייה
7
אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.