מצננים את הבצק ואת המילוי במקרר לפחות חצי שעה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי פטה וזעתר
אופן ההכנה
לבצק
1
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והמלח במהירות נמוכה 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממרח העגבניות המיובשות ומערבבים חצי דקה עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הקמח והשומשום וממשיכים לערבב במהירות נמוכה דקה עד קבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. עוטפים את הבצק בניילון ומצננים במקרר לפחות חצי שעה.
למילוי
2
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומצננים חצי שעה.
אפייה
3
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל 8-6 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצוי.
4
מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית בצורת כדור. מקפלים את שולי העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.
5
מצמידים היטב את שולי המשולש, מהדקים תוך חיזוק צורת המשולש ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.