מתכון

אום עלי

כיסיתי את המאפה במרנג איטלקי, שלהכנתו צריך מדחום וברנר. אם אין בבית, אפשר לוותר על המרנג ולהגיש את המנה בלעדיו

9,915 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אום עלי של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אום עלי של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לקינוח המצרי הזה יש סיפור אדיר. הוא נקרא על שם מלכה ממלוכית, שהרעילה את אשתו הראשונה של בעלה כדי לבצר את מעמדו של בנה בתור היורש. בחגיגות שהיא הרימה אחרי מות האישה הראשונה ציוותה אום עלי על טבחי הארמון להכין מכל הקמח, הביצים, החלב, הסוכר והאגוזים במזווה מעדן מתוק, שיוגש לכל המוזמנים ועוברי האורח. הטבחים רקחו מין פודינג לחם קדמוני, תמים ופשוט למראה, שמזכיר לי תמיד שאוכל זה יצרים – גם שמחים ואופטימיים וגם אפלים.

תבנית פיירקס עמוקה בגובה 8 ס"מ וגודל 20×30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג איטלקי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים את המאפה

2

מרדדים בצק עלים, מסדרים אותו בתבנית תנור גדולה ומחוררים בעזרת מזלג.

3

אופים כ-30-25 דקות להשחמה עדינה ומצננים. מגבירים את חום התנור ל-250 מעלות.

4

שמים חלב, שמנת, חמאה, סוכר, מקל קינמון ומקל וניל בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים.

5

קורעים את בצק העלים לחתיכות לא אחידות בגודל 5-3 ס"מ ומניחים אותן בכלי פיירקס. מפזרים מעל קוקוס, אגוזים, פיסטוקים וצימוקים ויוצקים את תערובת החלב.

6

אופים 15-10 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

מכינים מרנג ומגישים

7

מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר ומבשלים עד לטמפ' של 118 מעלות.

8

רגע לפני שהסירופ מגיע לטמפ' הנ"ל (כשהמדחום מראה על 112 מעלות) מקציפים חלבונים לקצף רך.

9

כשהסירופ מגיע ל- 118 מעלות מוסיפים אותו לקצף הביצים בהדרגה ותוך כדי הקצפה. מקציפים עד שהקערה קרה למגע והמרנג יציב.

10

מזלפים או מורחים את המרנג על הקינוח החם ומייד חורכים את החלק העליון בעזרת ברנר. מגישים מייד.