מתכון

אומלט טבעוני

את המלית מכינים מראש כדי שהאומלט עצמו יוגש חם ופריך

3,979 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אומלט טבעוני של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
אומלט טבעוני של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

אין דבר כזה ארוחת בוקר בלי חביתה! כאן מדובר באומלט שעשוי מקמח חומוס והפך למאכל נפוץ ברוב בתי הקפה בתל אביב. לכל מקום הגרסה שלו – בחלקם הוא דומה למסאלה דוסה (חביתית מהמטבח ההודי) ובאחרים הוא מזכיר פלאפל גדול ושטוח. אני אוהב להגיש את האומלט במילוי בצל מטוגן ותפוחי עץ מקורמלים, מתוגברים בזרעי חרדל וקצח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומטגנים בה זרעי חרדל וקצח עם שום רק עד שעולה ריח. מוסיפים בצל ומאדים אותו תוך כדי ערבוב עם מעט סוכר עד שהבצל מתקרמל.

2

מוסיפים פלחי תפוח, מתבלים במלח ופלפל ואם נדמה שהמחבת מתייבשת והתחתית מתחילה להיחרך מוסיפים מעט מים. כשהתפוחים מזהיבים מנמיכים את הלהבה, מכסים ומניחים למשך 7 דקות לריכוך.

מכינים את האומלט ומגישים

3

מערבבים את האבקות עם קמח חומוס בקערה, מוסיפים 1/4 כוס מים וטורפים היטב. המטרה היא להגיע למרקם שמזכיר מאוד בלילה של ביצים לחביתה. קחו בחשבון שככל שהבלילה תעמוד יותר זמן לפני הטיגון כך היא תלך ותסמיך - מוסיפים מים וכך אפשר לשלוט במידת הסמיכות ובמידת האווריריות של האומלט.

4

מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן וכשהיא חמה יוצקים את הבלילה ומסובבים אותה במחבת לקבלת שכבה אחידה כמו בהכנת קרפ או בלינצ'ס אף על פי שכאן העובי כפול. מטגנים על להבה בינונית כדי שהאומלט ייטגן בהדרגה עד לפריכות. משחררים את האומלט מהדפנות, הופכים (מניסיון - אפשר באוויר) ומטגנים עוד כמה שניות כדי שיישאר עדיין רך כמו באומלט רגיל.

5

מעבירים לצלחת, מוסיפים את המלית, מקפלים ומגישים. טעים לצד צלוחית של בצל ירוק וכוסברה.