מתכון

אוסובוקו בקר ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה ובצלים

תוסיפו למועדפים: מעט מצרכים, בשר טוב וקצת סבלנות - לא צריך יותר מזה עבור תבשיל האוסובוקו של שף אסף שנער

22,274 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אוסובוקו בקר ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה ובצלים של שף אסף שנער. צילום: נתנאל ישראל
אוסובוקו בקר ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה ובצלים של שף אסף שנער. צילום: נתנאל ישראל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחמים סיר גדול על אש גדולה. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצורבים בסיר.

2

מערבבים את רוטב הברביקיו עם רסק עגבניות ושום ומדללים עם 3 כוסות מים.

3

מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים את הבצלים והגזרים באותו סיר עד שהם משחימים קלות. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הרוטב והבשר. מוודאים שהנוזלים מכסים את הבשר (אפשר להוסיף מעט מים).

4

מבשלים את התבשיל על אש בינונית עד לסף רתיחה, מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום, מקטינים את האש ומבשלים כשעתיים. אפשר לחלופין להעביר את הסיר לתנור שחומם ל־150 מעלות לשעתיים.

5

בודקים את הבשר על ידי החדרת סכין דקה לנתח. אם הסכין נכנסת בקלות הבשר מוכן. אם הנוזלים מתאדים במהלך הבישול מוסיפים מים. אם הרוטב דליל מדי בסוף הבישול אפשר להוציא את הבשר והירקות ולצמצם את הרוטב עד לרמת הסמיכות הרצויה.