מתכון

אוסובוקו טלה עם בצל ממולא בחיטה

הבישול הארוך של האוסובוקו מוציא ממנו עושר של טעמים שנספגים בבצלים, והוא מוכיח היטב את הפלוסים של שיטת בישול זו

34,480 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
אוסובוקו טלה עם בצל ממולא בחיטה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
אוסובוקו טלה עם בצל ממולא בחיטה של רעות עזר. צילום: דור קדמי

למנה טבעונית, אפשר לוותר על האוסובוקו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לנוזלי הבישול

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

2

חותכים כל בצל לאורכו עד האמצע (כלומר לא מפרידים לשני חצאים אלא משאירים את הבצל שלם אך מעט פתוח). חולטים את הבצלים במים רותחים כ־20 דקות עד שהם מתרככים מעט ורואים את הגלדים מתחילים להיפרד זה מזה. מסננים ומפרידים את הבצלים לגלדים.

3

מערבבים את כל מרכיבי המלית לאיחוד וממלאים את גלדי הבצלים.

4

מחממים שמן זית על להבה גבוהה בסיר שאפשר להכניס לתנור וצורבים את נתחי הטלה כ־3 דקות מכל צד עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

5

מסדרים מסביב לנתחים את הבצלים הממולאים. מערבבים את נוזלי הבישול ויוצקים לסיר. מכסים וצולים בתנור למשך לילה (12 שעות לפחות).