מתכון

אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל

אוסובוקו הוא אחד החלקים העסיסיים ביותר. מה שהופך את הנתח הזה, שהוא בעצם השוק של הטלה לאחר שפורסים אותו, לאחד הנתחים הטעימים ביותר

5,795 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל של שף מאור אהרון. צילום: אפיק גבאי
אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל של שף מאור אהרון. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל במחבת עמוקה עם צרור הטימין עד להזהבה.

2

מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים כדי לצמצם את הציר

3

במחבת נפרדת מטגנים את שוק הטלה מכל צדדיה ("סוגרים" את הנתח).

4

מוסיפים את נתח הבשר לתערובת הבצלים והציר המצומצמת. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומבשלים כמה דקות.

5

מעבירים את תכולת המחבת לתבנית עמוקה. מכסים את התבנית בנייר פרגמנט (נייר אפייה) ומעליו נייר כסף, על מנת שלא יידבק לבשר. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 150 מעלות במשך שלוש שעות.

להגשה

6

מומלץ להגיש על מצע של פירה או אורז, שיוכלו לספוג את הרוטב העשיר.