מתכון

אוסובוקו בקר וירקות שורש

מנה בשרית עשירה ומענגת מבית היוצר של מנכ"לית שומרי משקל ישראל

64,024 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
אוסובוקו בקר וירקות שורש של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי
אוסובוקו בקר וירקות שורש של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר כבד ורחב (רצוי מברזל) מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את כל הירקות למעט הפטריות, תוך ערבוב עדין, עד שהם מזהיבים.

2

מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

3

מוסיפים לסיר כף שמן, מחממים מעט ומניחים את פרוסות הבשר על התחתית להשחמה מכל הצדדים ("סגירת" הבשר).

4

מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, היין וציר המרק או המים. מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומחזירים את הירקות (למעט הפטריות) לסיר.

5

מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות לשעתיים וחצי.

6

מוציאים את הסיר, מערבבים בעדינות ומוסיפים את הפטריות.

7

מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה. בודקים אם הבשר רך, ואם לא - מחזירים לתנור לעוד חצי שעה.

הצעת הגשה

8

ניתן להגיש עם אורז או קוסקוס מלא.