החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
דוקרים את נתחי הבשר בסכין חדה בכמה נקודות, אחרת רקמות החיבור גורמות לנתח להתעקל.
2
מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב על להבה גבוהה. מערבבים קמח עם מלח, פלפל ו- 1/2 1 כפיות בהראט. טובלים את נתחי הבשר בקמח מכל הצדדים (ואפשר גם לוותר על הקמח ולעטוף את הבשר ישירות בתבלינים) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד לקבלת גוון זהוב-חום. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
3
מוסיפים לסיר בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, שום ותימין. מתבלים במלח, פלפל ו-1/2 1 כפיות בהרט ומזהיבים 5 דקות תוך ערבוב.
4
יוצקים יין ומביאים לרתיחה.
5
מחממים תנור ל-150 מעלות.
6
מחזירים את פרוסות הבשר לסיר יחד עם עגבניות מיובשות וזיתים. מכסים היטב ומביאים לרתיחה ל-5 דקות.
7
מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים שעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד והנוזל הופך לרוטב.
8
נשמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. מגישים עם קוסקוס, אורז, פולנטה או פירה תפוחי אדמה.