מתכון

אוסובוקו עם בהרט, ירקות שורש ויין לבן

השידוך של בהרט ליין לבן מוסיף לטעמי התבלינים עוד גוון חמצמץ והרוטב הסמיך והעשיר שמתקבל הוא מעדן בפני עצמו

28,322 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

למתכון לבהרט ביתי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

דוקרים את נתחי הבשר בסכין חדה בכמה נקודות, אחרת רקמות החיבור גורמות לנתח להתעקל.

2

מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב על להבה גבוהה. מערבבים קמח עם מלח, פלפל ו- 1/2 1 כפיות בהראט. טובלים את נתחי הבשר בקמח מכל הצדדים (ואפשר גם לוותר על הקמח ולעטוף את הבשר ישירות בתבלינים) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד לקבלת גוון זהוב-חום. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.

3

מוסיפים לסיר בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, שום ותימין. מתבלים במלח, פלפל ו-1/2 1 כפיות בהרט ומזהיבים 5 דקות תוך ערבוב.

4

יוצקים יין ומביאים לרתיחה.

5

מחממים תנור ל-150 מעלות.

6

מחזירים את פרוסות הבשר לסיר יחד עם עגבניות מיובשות וזיתים. מכסים היטב ומביאים לרתיחה ל-5 דקות.

7

מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים שעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד והנוזל הופך לרוטב.

8

נשמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. מגישים עם קוסקוס, אורז, פולנטה או פירה תפוחי אדמה.