מתכון

אורז אדום, שעועית אדומה וירקות אפויים

מנה עיקרית צמחונית עם שפע של ירקות שמשתכשכים בחלב קוקוס

18,703 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
אורז אדום, שעועית אדומה וירקות אפויים. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
אורז אדום, שעועית אדומה וירקות אפויים. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז:

לירקות:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את האורז

2

שמים בסיר אורז אדום, מלח, נוזל קוקוס ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהאורז מוכן.

מכינים את הירקות

3

מערבבים בתבנית קישואים, גזר וכרובית עם שמן זית, שום, ג'ינג'ר, עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור.

4

אופים 25 דקות עד שהירקות פריכים.

מרכיבים את המנה

5

מוסיפים לסיר האורז שמן זית, שמן שומשום, חומץ אורז ושמן צ'ילי ומערבבים.

6

מערבבים את האורז עם שעועית אדומה מבושלת, הירקות האפויים, תרד טרי וכוסברה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.

גיוונים:
יש הרבה שעועיות קפואות או משומרות באיכות לא רעה (לדוגמה אפשר למצוא שעועית אדומה מבושלת בשימורים), אבל אם רוצים להכין בבית (ולחסוך בעלויות), אפשר לרכז את כל ההכנות ליום אחד ולסגור עניין: אני משרה את השעועית במים 12 שעות או יותר, מבשלת במים עם אצת קומבו (שמקלה מאוד על הגזים), מצננת ומקפיאה במנות. כל השעועיות נחשבות למחזקות צ'י, הן מייבשות לחות וגם מחזקות את הכליות. אכילת שעועית מורידה את רמת הכולסטרול ויחד עם דגנים היא מהווה חלבון מלא

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן