זה לא תענוג גדול לחמם אורז מהמקרר, אבל להפוך אותו לאורז מתובל שכזה, זה עניין אחר לגמרי. ואפרופו חימום אורז, יש שלוש דרכים שאמנם לא משתוות לאורז שבושל זה עתה, אבל יש להן איכויות משלהן. בשלושתן מפוררים את גושי האורז בידיים. דרך אחת היא להניח את האורז מכוסה במחבת טפלון שטוחה עם מעט שמן על חום נמוך (למי שאוהב את הקרנצ׳יות שתיווצר בתחתית); דרך שנייה היא להניח אותו בקערה בסיר אידוי; ודרך שלישית – להניח אותו בתבנית, להזליף מעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש, עד שהאורז נהיה קריספי. חימום בתנור עושה נפלאות גם לאורז בורגול, אורז כתום ואורז שחור.
טיפ: אפשר לבשל את האורז יום מראש.
שעתיים השרייה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים את הבורגול היטב, מסננים ומשרים ב־300 מ״ל מים כשעתיים או עד שכל המים נספגים. מחממים את השמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה בינונית 15-10 דקות, עד שמזהיב קלות.
2
טוחנים יחד במטחנת תבלינים את הרוזמרין, ההל, הציפורן והשום ומוסיפים לבצל. מטגנים עוד כ־3 דקות, עד שהתבלינים מפיצים ניחוח. מוסיפים למחבת את האורז והבורגול, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
מתוך: אורנה ואלה, ספר המתכונים 2. אורנה אגמון, אלה שיין. 142 שקלים, הוצאת כנרת זמורה ביתן