אני משתמשת בצימוקים אוזבקיים (קטנים, שחורים ומאוד מתוקים), אבל כל סוג יתאים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מבשלים פרוסות גזר בסיר גדול עם מי מלח רותחים 15 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
3
מוסיפים אורז למים ומבשלים כשעה ורבע או עד שהגרגרים מתרככים ומתבקעים והחלק הלבן הפנימי מציץ.
4
מעבירים את הגזר לתבנית ומוסיפים גרגרי חומוס ושמן זית. מתבלים במלח, פלפל, כמון וכוסברה ומערבבים לפיזור אחיד.
5
אופים כ-30 דקות עד שהגזרים מזהיבים. מעבירים לקערה.
6
מוסיפים צימוקים, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.