מתכון

אורז מוקפץ בחצאי אננס

מנה צבעונית יפהפייה וטעימה להפליא. מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית

7,093 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
אורז מוקפץ בחצאי אננס של גליה דור. צילום: רמי זרנגר
אורז מוקפץ בחצאי אננס של גליה דור. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חוצים את האננס לשניים לרוחבו, או חותכים את קליפתו העליונה ויוצרים סירה ומוציאים את "בשרו" בעזרת כף. שומרים את העלים לקישוט. חותכים את בשר האננס לקוביות קטנות.

2

מחממים את השמן בווק, מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי ומקפיצים על אש גבוהה תוך ערבוב בכף עץ. מוסיפים את הטופו וממשיכים להקפיץ עד להשחמה.

3

מוסיפים לווק את האורז תוך כדי ערבוב מהיר והקפצה. מוסיפים את האננס, הקשיו, הבצל הירוק, הפטריות ורוטב הדגים.

4

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את רוטב הסויה והסוכר. מסירים מהאש ומצננים בצד.

5

ממלאים את חצאי האננס באורז המוקפץ ומקשטים בעלי נענע, מעטרים מסביב בעלי האננס. מגישים מיד.