מתכון

אורז מוקפץ עם שרימפס, אננס וירקות

תשכחו מצלחת אישית, תשכחו מ”המנה שלי והמנה שלך” - אלי קישוני עושה לכם היכרות עם המטבח הכי חברתי שיש

7,145 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
אורז מוקפץ עם שרימפס, אננס וירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
אורז מוקפץ עם שרימפס, אננס וירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

הווייטנאמים לא מאמינים בלאכול לבד. מדי צהריים וערב הם מתכנסים בקבוצות בבית או ברחוב ואוכלים ארוחות נשנושים מפוארות עם רולים, רטבים, פירות ים טריים והרבה סלטים מרעננים. הווייטנאמים טוענים שאורז מבושל שנח במקרר יומיים-שלושה סופח טוב יותר את הטעמים של הרוטב. אם המחבת לא מספיקה לכל הכמות, מקפיצים בכמה סבבים. בצילום הוספנו זרעי לוטוס חלוטים, ששמורים בווייטנאם לאירועים חגיגיים. בארץ אפשר להשיג אותם לפעמים בחנויות למוצרים מהמזרח, אבל הם לא הכרחיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים מים לרתיחה בסיר. חולטים גזר 4-3 דקות ומוציאים לקערה. חולטים דייקון באותו אופן ומוסיפים לקערה עם הגזר.

2

חולטים קוביות חזה עוף כדקה עד שהן משנות צבע ומעבירים לקערה נפרדת.

3

שופכים את מי הבישול, ממלאים מים חדשים ומביאים לרתיחה. חולטים שרימפס כדקה ומעבירים לקערה. שומרים 5-4 שלמים וחותכים את היתר לקוביות.

4

מחממים מעט שמן בווק (או במחבת) על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים בצל 2 דקות. מוסיפים את הגזר, הדייקון ואננס ומקפיצים דקה. מוסיפים את העוף וקוביות השרימפס ומקפיצים 2 דקות נוספות. מוסיפים אורז, רוטב דגים, מלח ופלפל ומערבבים 2 דקות.

5

מסירים מהכיריים ומערבבים פנימה את רוב עשבי תיבול. מעבירים לצלחת ומניחים מעל את השרימפס השלמים ויתר עשבי התיבול.

גיוון:

אחרי שמקפיצים את האורז עם רוטב הדגים מוסיפים 2-3 ביצים טרופות ומערבבים עד שיתקבלו פתיתי מקושקשת.