מכינים את כל המרכיבים מראש כי ההקפצה לוקחת ממש כמה דקות.
הטכניקה שלי לבישול אורז מלא
יש כאלה שמשרים אותו 24 שעות מראש, ויש כאלה שקודם חולטים ואז מבשלים כמו אורז רגיל. אני עושה את זה פשוט: מביאה את האורז לרתיחה עם כמות כפולה של מים ומבשלת על להבה נמוכה 40 דקות עם כיסוי. אפילו מלח אני לא מוסיפה כי אחר כך אני תמיד אשלב אותו בתבשיל או בסלט, ושם הוא יקבל את התיבול המתאים. מה שכן, אני מקפידה לקנות אורז טרי (במקומות שיש תחלופה גבוהה).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מלהיטים ווק, מוסיפים שמן ומחממים 30 שניות. מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומקפיצים כ- 2 דקות. מוסיפים טופו, ברוקולי, כרובית, שעועית וגזר ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים אורז מבושל ומקפיצים עד שמתחמם היטב.
2
מוסיפים בצל ירוק, שמן שומשום, סויה, חומץ, צ'ילי, סילאן ומירין ומקפיצים 4 דקות עד שהרוטב נתפס באורז. אם התבשיל יבש לטעמכם, אפשר להוסיף מעט מים.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן