מתכון

אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים

מקפיצים במהירות ועל להבה גבוהה כדי שכל הירקות יקבלו חריכה, אבל עדיין ישמרו על הערכים

79,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

אני אוהבת להכין רטבים שיושבים בצנצנות במקרר ורק מחכים שיעשו איתם משהו טעים. הרוטב הזה יעבוד מעולה גם עם אטריות סובה יפניות (אני ממליצה על האטריות של בועז צאירי, שאפשר למצוא בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר) והוא יישמר במקרר עד 4 ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב חמאת בוטנים

אופן ההכנה

מבשלים את האורז

1

מביאים לרתיחה 2 כוסות מים וכוס אורז בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות.

מכינים את הרוטב

2

טוחנים את כל החומרים בבלנדר למשחה חלקה. אפשר להוסיף מים לקבלת הסמיכות הרצויה.

מכינים את הטופו והברוקולי

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4

מניחים טופו בתבנית ומערבבים עם שליש מכמות הרוטב.

5

אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מתקשה על הטופו ומשחים מעט.

6

מאדים פרחי ברוקולי במים רותחים כדקה.

משלימים את הכנת המנה

7

מלהיטים ווק ומקפיצים את הטופו האפוי עם האורז והברוקולי 3 דקות עד שהרוטב נתפס במרכיבים. מערבבים עם 3-2 כפות נוספות מהרוטב ומגישים חם.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן