מתכון

אורז ספרדי עם טלה ועשבי תיבול

תוספת שהיא מנה עיקרית: תבשיל אורז עגול עם בשר טלה ושפע תבלינים וירוקים

36,261 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אורז ספרדי עם טלה ועשבי תיבול של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
אורז ספרדי עם טלה ועשבי תיבול של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לדעתה של רעות עזר, תבשילי אורז עשירים הם הכי חורפיים שיש. כאן היא שילבה בו בשר טלה, שהוא הבשר האהוב עליה. בנוסף, היא ממליצה ומדגישה להשתמש באורז עגול כי הוא עמילני יותר ומדביק את כל מרכיבי התבשיל לביס עשיר אחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר וצורבים את נתחי הטלה משני הצדדים עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים מהסיר.

2

באותו סיר מטגנים את הבצלים על אש בינונית כ־20 דקות עד להזהבה. מחזירים את נתחי הטלה לסיר, מוסיפים הל, ציפורן, סוכר חום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.

3

מוציאים מהסיר את נתחי הטלה ומפרקים את הבשר מהעצם. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים אורז ואת כל עשבי התיבול, מוסיפים מלח במידת הצורך, מערבבים היטב ויוצקים 4 כוסות מים רותחים. מקטינים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ־30 דקות עד שהאורז מוכן והטעמים מתאחדים.