מתכון

אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים

בעברי עבדתי כמלצרית בקייטרינג. אני זוכרת את האורז עם הפירות היבשים והשקדים, שהיה כה טעים

2,503 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת האגוזים והפירות:

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.

2

מוסיפים את המים והמלח והכורכום מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות ומוסיפים את האפונה קישוא וגזר וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.

3

בינתיים מכינים את תערובת האגוזים והפירות: מחממים במחבת כפית שמן זית מוסיפים את הבצל, הפיסטוקים, השקדים, הצימוקים, התמרים, הסילאן ורכז הרימונים. מבשלים על אש בינונית כ-4 דקות.

4

כשהאורז מוכן, מפזרים עליו את תערובת האגוזים והפירות ומערבבים.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן