חשוב להניח מגבת מעל הסיר ומַטְקָה — רשת מתכת — תחתיו. כמות המים הקטנה במתכון אינה טעות — האורז הפרסי מתבשל על אדים, ולכן הבישול המוקדם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים את האורז במסננת תחת מי ברז זורמים ומסננים היטב.
2
מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטרים מי מלח. מוסיפים זעפרן או כורכום וכף שמן. מוסיפים משמשים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות. מסננים ומייבשים את הסיר.
3
יוצקים את השמן הנותר לסיר. מחממים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בזהירות כוס מים ומנענעים כדי לערבב ביניהם. מכבים את האש ומעבירים 2/3 מהנוזל לכלי אחר.
4
מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ועליהן מניחים את האורז בלי להדק ומפזרים באופן שווה בסיר. נועצים ידית כף עץ בכמה מקומות, כדי ליצור ארובות לאדים.
5
מבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 7 דקות או עד שעולים אדים. יוצקים לסיר את שארית הנוזלים ששמרנו, מכסים במגבת ומכסה ומניחים על מטקה. מבשלים שעה על להבה נמוכה.
גיוונים:
• מוסיפים צרור שמיר ו- ¼1 כוסות אפונה (אפשר מהקפאה) במקום המשמשים בשלב האידוי הסופי.
• במקום תפוחי אדמה משתמשים בפרוסות לחם או בקרעי פיתה.