מתכון

אורז פרסי ומשמשים

חיים כהן, לימד אתנו להכין אורז פרסי מסורתי, הצלחנו ואנחנו מכורים. פה הכנסנו משמשים מיובשים במקום אפונה ושמיר

35,517 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
אורז פרסי ומשמשים | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אורז פרסי ומשמשים | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

חשוב להניח מגבת מעל הסיר ומַטְקָה — רשת מתכת — תחתיו. כמות המים הקטנה במתכון אינה טעות — האורז הפרסי מתבשל על אדים, ולכן הבישול המוקדם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את האורז במסננת תחת מי ברז זורמים ומסננים היטב.

2

מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטרים מי מלח. מוסיפים זעפרן או כורכום וכף שמן. מוסיפים משמשים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות. מסננים ומייבשים את הסיר.

3

יוצקים את השמן הנותר לסיר. מחממים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בזהירות כוס מים ומנענעים כדי לערבב ביניהם. מכבים את האש ומעבירים 2/3 מהנוזל לכלי אחר.

4

מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ועליהן מניחים את האורז בלי להדק ומפזרים באופן שווה בסיר. נועצים ידית כף עץ בכמה מקומות, כדי ליצור ארובות לאדים.

5

מבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 7 דקות או עד שעולים אדים. יוצקים לסיר את שארית הנוזלים ששמרנו, מכסים במגבת ומכסה ומניחים על מטקה. מבשלים שעה על להבה נמוכה.

גיוונים:
• מוסיפים צרור שמיר ו- ¼1 כוסות אפונה (אפשר מהקפאה) במקום המשמשים בשלב האידוי הסופי.
• במקום תפוחי אדמה משתמשים בפרוסות לחם או בקרעי פיתה.