החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
משרים את האורז במים למשך כ-15 דקות.
2
מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הירקות והתבלינים (מלבד המלח).
3
מכניסים את האורז למסננת ושוטפים אותו היטב במים קרים. מוסיפים את האורז לסיר. מטגנים את האורז כ-2 דקות עם הירקות.
4
יוצקים לסיר את המים ומוסיפים את המלח. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. כשמתחילים להיווצר "חורים" באורז מורידים את הסיר מהאש ומשאירים אותו מכוסה 10 דקות נוספות.
להגשה
5
יוצקים את המים שהזעפרן הושרה בהם על האורז (לא חובה). מפזרים על האורז כוסברה, אגוזי קשיו ובצל מטוגן.