מתכון

אורז קשמיר ביריאני

להגשת המנה מפזרים על האורז כוסברה, אגוזי קשיו ובצל מטוגן

4,677 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אורז קשמיר ביריאני של השפית רינה פושקרנה. צילום: שירן כרמל
אורז קשמיר ביריאני של השפית רינה פושקרנה. צילום: שירן כרמל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים את האורז במים למשך כ-15 דקות.

2

מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הירקות והתבלינים (מלבד המלח).

3

מכניסים את האורז למסננת ושוטפים אותו היטב במים קרים. מוסיפים את האורז לסיר. מטגנים את האורז כ-2 דקות עם הירקות.

4

יוצקים לסיר את המים ומוסיפים את המלח. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. כשמתחילים להיווצר "חורים" באורז מורידים את הסיר מהאש ומשאירים אותו מכוסה 10 דקות נוספות.

להגשה

5

יוצקים את המים שהזעפרן הושרה בהם על האורז (לא חובה). מפזרים על האורז כוסברה, אגוזי קשיו ובצל מטוגן.