מתכון

אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל

מדובר ברוטב כתום וקרמי עשיר ומתקתק, שעיקר טעמו מגיע מבצל וחמאה שמזיעים יחד בסיר ואז נטחנים עם עגבניות

6,612 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

בתוך הבסיס הזה מבשלים כדורי עוף שסופגים את המתיקות הנפלאה של הבצל והחמאה.
מתכון לבצק פסטה של פעם

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לכדורי העוף

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסוטאז' ומטגנים בצל ומרווה 10 דקות על להבה נמוכה עד שרך לגמרי, אך לא מזהיב.

2

נפטרים מגבעולי המרווה, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות.

3

טוחנים לרוטב חלק בעזרת מוט ריסוק ידני ומתקנים תיבול. מחזירים את הרוטב לסיר ושומרים חם.

בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את כדורי העוף

4

מערבבים היטב את כל החומרים ולשים את התערובת משך 5 דקות. מעבירים לקירור לחצי שעה להתייצבות.

5

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומשמנים תבנית.

6

יוצרים מהתערובת קציצות בגודל אגוזי מלך ומניחים בתבנית.

7

אופים 5 דקות רק עד שכדורי הבשר מתייצבים מעט וצבעם נאטם.

8

מעבירים את הקציצות לרוטב ומערבבים בעדינות לציפוי מלא.

9

מכינים את האורקייטה, מבשלים ומגישים: על משטח מקומח בקמח רגיל משטחים את הבצק בידיים ליריעה בעובי 2 ס"מ ופורסים כל יריעה לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס"מ. מגלגלים מעט את רצועות הבצק לקבלת מעין נחשים.

10

חותכים את נחשי הבצק למקטעים באורך 1 ס"מ (כמו ניוקי קטנים), ובעזרת האגודל מועכים את פיסות הבצק בתנועה סיבובית ליצירת שקע בצורת אוזן קטנה. מניחים את האורקייטות במגש מקומח בקמח סמולינה.

11

מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים כחצי דקה נוספת אחרי שהפסטה מתחילה לצוף (בערך 3 דקות בסה"כ). מסננים ומעבירים לקערה. מזלפים מעט שמן זית למניעת הידבקות. יוצקים מעל את הקציצות עם הרוטב החם, מפזרים פרמזן ומגישים.