מתכון

אושפלאו (פלוב)

זהו מאכל הדגל של יהדות בוכרה - יצירה משוכללת של אורז, בשר וגזר המתובלים בתבלינים חמים

215,074 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
אושפלאו (פלוב). צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
אושפלאו (פלוב). צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

המתכון הזה נוצר בחורף של שנת 2002 בסדנה של אוכל בוכרי. בלי לדבר מילה בעברית, רק בחיוכים ובשפה הבינלאומית של האוכל, מיה ושורה מאוזבקיסטן עמדו ובישלו אושפלאו כמו שהכינו הסבתות שלהן – אין משקל, אין מידה, קצת מזה וקצת מזה, ואנחנו היינו שם כדי למדוד ולתעד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת התבלינים

לבישול:

אופן ההכנה

הכנות מוקדמות

1

כותשים את התבלינים יחד במכתש ועלי.

2

משרים אורז בקערה גדולה עם כפית מלח ומים רותחים לכיסוי למשך כ-15 דקות. שוטפים היטב כמה פעמים במים קרים עד שמי השטיפה צלולים ומניחים במסננת לייבוש.

3

מחממים 1/4 כוס שמן במחבת ומטגנים קוביות בשר (אפשר בכמה סבבים) עד שישנו את צבען. מעבירים לסיר עם מעט משמן הטיגון.

4

מטגנים רצועות בצל באותה מחבת עם יתרת השמן עד שהן מתחילות להתרכך. מפזרים על הבשר שבסיר.

מבשלים

5

יוצקים 1/2 כוס מים ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך באופן חלקי. מסדרים גזר על הבשר ועליו מניחים ראשי שום. מפזרים גרגרי חומוס וכ-2 כפות מתערובת התבלינים והמלח, מכסים ומבשלים עוד כ-30 דקות.

6

משטחים את האורז המסונן על הגזר, מפלפלים בנדיבות ויוצקים בעדינות בעזרת כף מים רותחים עד גובה של כ-2 ס”מ מעל האורז. הכף עוזרת למנוע יצירת “חורים” בשכבת האורז. יוצרים באורז כ-7 ארובות בעזרת ידית של כף עץ שנועצים עד התחתית. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות עד שהאורז מוכן. משהים כ-10 דקות לפני ההגשה.