ניחוח של בית
פילאף
ארוחה בריאה ומזינה שמכינים בקלי קלות
שיטת הפילאף
העיקרון הדגן (אורז, בורגול, חיטה, גריסי פנינה, פריקה, פתיתים) עובר טיגון מהיר (בשמן או בחמאה) ומתבשל בכמות מדודה של נוזל מתובל ורותח (מים או מרק צלול) עד שהנוזל נספג והדגן רך. מלח חובה להוסיף לנוזל כדי שהדגן לא ייצא תפל!
עוד משתתפים: חלקי בקר או עוף, דגים, קטניות וירקות חייבים לעבור טיגון או בישול מקדים כדי להתאים את זמן הריכוך שלהם לזה הדרוש לדגן.
אוורור ומנוחה בתום הבישול מערבבים קלות במזלג ומשהים מכוסה 15-10 דקות להשלמת האידוי בחום הנאגר בסיר.
בישול מראש לא מומלץ — עדיף להכין את המרכיבים ולבשל בסמוך להגשה. אם בכל זאת מחממים, הכי נוח מיקרוגל. אם מחממים בכיריים, מוסיפים שומן או נוזל ומערבבים.