ניחוח של בית

פילאף

ארוחה בריאה ומזינה שמכינים בקלי קלות
יולי 2019

שיטת הפילאף
העיקרון הדגן (אורז, בורגול, חיטה, גריסי פנינה, פריקה, פתיתים) עובר טיגון מהיר (בשמן או בחמאה) ומתבשל בכמות מדודה של נוזל מתובל ורותח (מים או מרק צלול) עד שהנוזל נספג והדגן רך. מלח חובה להוסיף לנוזל כדי שהדגן לא ייצא תפל!
עוד משתתפים: חלקי בקר או עוף, דגים, קטניות וירקות חייבים לעבור טיגון או בישול מקדים כדי להתאים את זמן הריכוך שלהם לזה הדרוש לדגן.
אוורור ומנוחה בתום הבישול מערבבים קלות במזלג ומשהים מכוסה 15-10 דקות להשלמת האידוי בחום הנאגר בסיר.
בישול מראש לא מומלץ — עדיף להכין את המרכיבים ולבשל בסמוך להגשה. אם בכל זאת מחממים, הכי נוח מיקרוגל. אם מחממים בכיריים, מוסיפים שומן או נוזל ומערבבים.

פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה

טעם העגבניות נספג בבורגול והן מעניקות לו מלבד רעננות, גם צבע יפה. היוגורט, קליפת הלימון והנענע מוסיפים חמצמצות למתכון המלא
פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן

הפילאף המעושן שלפניכם חייב את טעמיו לצ'וריסו ופפריקה המעושנת. את העידון בטעם מוסיפים זעפרן וקליפת לימון מגוררת למתכון המלא