מתכון

אטון מס תותים

קינוח אנגלי מסורתי ועתיק שמקורו באטון. הוא מכיל תותים, מרנג שבור ושמנת.

1,690 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אטון מס בסגנון החלוצים של שף איתן ואנונו. צילום: אנטולי מיכאלו
אטון מס בסגנון החלוצים של שף איתן ואנונו. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם מסקרפונה

לעוגיות חמאה

להגשה

אופן ההכנה

לרוטב התותים

1

טוחנים במג'ימיקס את כל מרכיבי הרוטב למחית חלקה ומסננים במסננת צפופה.

לעוגיות

2

מערבבים במג'ימיקס את כל חומרי העוגיות עד להתכדררות. שופכים למשטח מקומח ומגלגלים לנקניק ארוך בקוטר 4 ס"מ. מכניסים למקרר לשעתיים. מחממים תנור ל־140 מעלות. חותכים מטבעות מנקניק הבצק ואופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 25 דק'.

לקרם מסקרפונה

3

מקציפים את כל חומרי הקרם עד להתקשות התערובת.

להגשה

4

מניחים בתחתית צלחת הגשה עוגיית חמאה, מסביב יוצקים רוטב, מעליה מניחים כדור של קרם מסקרפונה, מפוררים מרנג לשברים גסים ומניחים מעל בעדינות קליפות תפוזים וחתיכות תותים טריים.