"במנות דג אני אוהב להשתמש בשמן זית של אנשי הזית – הוא לא חזק, לא משתלט מדי ומשאיר את מרכז הבמה לדגים".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלטון קולורבי־צנון
אופן ההכנה
מכינים תערובת כבישה
1
מערבבים בקערה מלח, סוכר וזרעי שומר.
2
מניחים דג בתבנית עמוקה ורחבה, מצפים היטב בתערובת הכבישה, עוטפים את התבנית בניילון נצמד וכובשים במקרר 72 שעות. לאחר מכן שוטפים את הדג מתערובת הכבישה ופורסים דק.
מכינים את הסלטון
3
מערבבים בקערה קולורבי, צנוניות, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
4
מניחים את פרוסות הדג על צלחות הגשה, מניחים מעל שתי כפות מהסלטון, מזלפים את יתר שמן הזית ומגישים.