מתכון

אינטיאס כבוש

מנה מרעננת ומרשימה של דג נא, שאפשר להכין עם כל דג שאוהבים

10,412 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
אינטיאס כבוש של שף אסף גבאי | צילום: שני בריל
אינטיאס כבוש של שף אסף גבאי | צילום: שני בריל

"במנות דג אני אוהב להשתמש בשמן זית של אנשי הזית – הוא לא חזק, לא משתלט מדי ומשאיר את מרכז הבמה לדגים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלטון קולורבי־צנון

אופן ההכנה

מכינים תערובת כבישה

1

מערבבים בקערה מלח, סוכר וזרעי שומר.

2

מניחים דג בתבנית עמוקה ורחבה, מצפים היטב בתערובת הכבישה, עוטפים את התבנית בניילון נצמד וכובשים במקרר 72 שעות. לאחר מכן שוטפים את הדג מתערובת הכבישה ופורסים דק.

מכינים את הסלטון

3

מערבבים בקערה קולורבי, צנוניות, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

4

מניחים את פרוסות הדג על צלחות הגשה, מניחים מעל שתי כפות מהסלטון, מזלפים את יתר שמן הזית ומגישים.