גיליתי שהדרך הבטוחה והיעילה ביותר להכין איולי היא בעזרת בלנדר מוט. הטחינה המבוקרת עוזרת להגיע למרקם הנכון מבלי שהאיולי יישבר. את האיולי אפשר להכין יום-יומיים מראש, אבל את הדג חייבים לטגן רגע לפני ההגשה, ולכן המנה הזריזה והטעימה הזאת מתאימה במיוחד לארוחת צהריים שלפני ערב החג או אחריו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאיולי
אופן ההכנה
לאיולי
1
טוחנים את כל החומרים מלבד השמן בבלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק. מזלפים את השמן באטיות תוך כדי טחינה עד שמתקבל מרקם אחיד. אפשר לשמור את האיולי יום-יומיים במקרר.
לכרשות
2
מלהיטים מחבת פסים על להבה גבוהה וצולים את הכרשות עד שהן שחומות וחרוכות מבחוץ אך בהירות ורכות מבפנים. מניחים בצד. משאירים את המחבת על הלהבה.
לדגים
3
ממליחים את הצד החשוף של הפילטים (ללא העור) ומושחים אותם במעט שמן זית משני הצדדים. צורבים את הדגים במחבת כדקה וחצי מכל צד עד שבשרם מלבין.
להגשה
4
מניחים כל פילה דג בצלחת הגשה, מחממים מעט את הכרשות הצרובות ומניחים לצד הדגים, יוצקים כף איולי על כל דג או לצדו.