מתכון

אמנון מאודה ברוטב אסיאתי

מנה פשוטה להכנה, אך מאוד מרשימה באופן ההגשה

6,588 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
אמנון מאודה ברוטב אסיאתי של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אמנון מאודה ברוטב אסיאתי של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הצטיידו מראש בכלי אידוי גדול. אם אין מקום בכלי האידוי שלכם לדג שלם, חתכו אותו ל-3 פרוסות, אבל אל תזרקו את הראש והזנב — הם יתווספו לנוזלי האידוי כדי להעניק טעמים נוספים לדג. אין צורך להשתמש בכל הירקות המופיעים במתכון — אפשר להסתפק ב-5-4 סוגים שאוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

יוצקים חומץ ורוטב דגים לסיר קטן ומוסיפים סוכר, ג’ינג’ר, שום ופלפל חריף. מביאים לרתיחה, מומלץ בסמוך לקולט אדים או חלון פתוח, שכן לרוטב הדגים ולחומץ יש ריח מאוד חזק. מצמצמים את הנוזל על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שנשאר כשליש מהנוזל. מכבים את האש, מוסיפים שמן שומשום וכוסברה ומערבבים.

מאדים ומגישים

2

חורצים בדגים חריצים אלכסוניים רבים.

3

מניחים בכלי אידוי גדול נייר אפייה מחורר בקוטר הכלי. מסדרים עליו את הירקות והבזיליקום ומניחים עליהם את הדגים.

4

יוצקים מים חמים לתחתית סיר האידוי או לווק ומוסיפים פרוסות ג’ינג’ר. דופקים על גבעול הלמון גראס כדי לשחרר ממנו טעמים ומוסיפים למים. אם חתכם את הדגים, הוסיפו למים גם את הראשים והזנבות. מביאים לרתיחה.

5

מניחים את כלי האידוי מעל הנוזל הרותח ומכסים. מאדים 20-15 דקות אם הדג חתוך או 30-20 דקות אם הדג שלם עד שבשרו נפרד מהעצם בקלות.

6

מגישים את הדג והירקות לצד הרוטב. אפשר להגיש בכלי האידוי.