מתכון

אספרגוס בפונדו של בלו בוואריין עם דבלים במרסלה

קרם גבינה סמיך ועשיר, שכיף לטבול בו ירקות - מאספרגוס ועד ארטישוק, ברוקולי ובייבי תפוחי אדמה

1,440 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
אספרגוס בפונדו של בלו בוואריין עם דבלים במרסלה של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
אספרגוס בפונדו של בלו בוואריין עם דבלים במרסלה של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

אם אתם מעדיפים כמוני להימנע מטבילת הירקות שלכם ברוטב המשותף, אפשר לזלף את הפונדו על הירקות ולהגיש כמנות אישיות.

מה עושים עם רוטב שנשאר? קודם כל מנגבים עם לחם. אחרי כן אפשר לשדך לו ירקות נוספים: ארטישוקים שלמים מבושלים או צלויים בתנור; בייבי תפוחי אדמה שבושלו במים או ברוקולי חלוט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדבלים

לפונדו

אופן ההכנה

מכינים את הדבלים

1

מביאים מרסלה לרתיחה עדינה בסיר קטן. מוסיפים סוכר ומצמצמים על הלהבה הנמוכה ביותר כחצי שעה או עד שנותרת כמות של 2 כוסות. מוסיפים דבלים ומבשלים דקה נוספת. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת חדר.

מכינים את הפונדו

2

ממיסים חמאה בסיר רחב על להבה בינונית-נמוכה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שנטמע לחלוטין. מוסיפים יין ומערבבים עם כף עץ או מטרפה כדקה לקבלת רביכה רכה ובהירה.

3

מוסיפים שמנת בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה ידנית, כדי למנוע היווצרות גושים. מביאים לסף רתיחה, מוסיפים גבינה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת. מתקבל רוטב גבינה סמיך ויציב. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. שומרים חם.

מכינים את האספרגוס ומגישים

4

חולטים אספרגוס במי מלח רותחים כ-30 שניות ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. מייבשים על מגבת.

5

מחממים שמן זית במחבת וצורבים את האספרגוס מכל הצדדים.

6

יוצקים כמה כפות מהפונדו לכל צלחת הגשה, מניחים מעל כמה גבעולי אספרגוס ומעטרים בדבלים. מזלפים מעט מרוטב המרסלה שנותר ומגישים.