מתכון

אצבעות באונטי

כדי להגיע למראה של הממתק המקורי, חתכתי את המשטח לאצבעות, אבל אפשר לשחק עם הגדלים והצורות

19,443 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
אצבעות באונטי של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אצבעות באונטי של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כדי שהחטיף ייראה ממש כמו הבאונטי, אפשר לצפות את כולו בשוקולד.

גיוונים: 

 לגרסת הפרווה: מחליפים את השמנת המתוקה ב-1/2 פחית של חלב קוקוס.

• לחטיף המצופה כולו בשוקולד: מניחים את האצבעות על רשת. מחממים 250 גרם שוקולד מריר קצוץ ו-250 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל או על ביין מארי, מערבבים ויוצקים את הגנאש החם על החטיפים הקפואים. מעבירים מייד למקפיא להתייצבות

תבנית בגודל 27×33 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

למלית

לגנאש

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מביאים לרתיחה סוכר, מלח ומים בסיר עמוק. מוסיפים תמצית וניל וחלב קוקוס ומביאים לרתיחה שנייה. מוסיפים קוקוס טחון ומבשלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהקוקוס נטמע והנוזלים מצטמצמים מעט (זהירות! התערובת עלולה להתיז). מכבים את האש ומצננים כ-30 דקות.

בינתיים מכינים את הבסיס

2

ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי.

3

טוחנים קורנפלקס לאבקה במעבד מזון, מערבבים עם נוגט והשוקולד המומס ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקפיא ל-30 דקות.

4

יוצקים את המלית על הבסיס הקפוא ומחזירים להקפאה של שעתיים לפחות.

מכינים את הגנאש

5

מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים אבקת נס קפה וממתינים דקה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על תערובת הקוקוס ומקפיאים לילה עד להתייצבות.

6

חותכים את הבאונטי בסכין ארוך וחד לאצבעות בגודל 9X3 ס”מ. שומרים עד חודש בקופסה אטומה במקפיא או שבוע במקרר.