מתכון

אצבעות שוקולד בקרמל קלמנטינות

את העוגה הזאת חותכים למנות בגודל אצבע, ומכאן שמה. אפשר גם להכין בתבנית עגולה ופשוט לפרוס משולשים

2,203 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
אצבעות שוקולד בקרמל קלמנטינות
אצבעות שוקולד בקרמל קלמנטינות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לגנאש:

לקרמל קלמנטינות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

ממיסים שוקולד לבן בסיר כפול (ביין מארי).

2

במקביל גורסים קורנפלקס במעבד מזון. מוסיפים את השוקולד המומס ופרלינה. מעבדים רק עד שהחומרים מתאחדים (התערובת צריכה להישאר עם גושים, ולא להפוך למחית).

3

משטחים את התערובת בתבנית ומיישרים. מצננים.

מכינים את הגנאש:

4

מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד, מחכים 2 דקות ומערבבים היטב. מקררים ויוצקים על הבסיס. מעבירים למקרר.

5

מכינים קרמל קלמנטינות: מבשלים סוכר עם מעט מים על אש נמוכה, עד שמתקבל נוזל חום בהיר.

6

במקביל מחממים מעט את מיץ הקלמנטינות בסיר אחר (אפשר גם במיקרוגל). מוסיפים את המיץ לסיר הראשון, כשהקרמל מקבל צבע חום בהיר. מבשלים כמה דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים במחצית.

מרכיבים את המנה ומגישים:

7

מחלקים את העוגה ל-12 משולשים (לפריסה יפה טובלים סכין במים רותחים). יוצקים מעט סירופ קרמל בכפית על צלחות הגשה שטוחות, מניחים משולש מן העוגה ולידו כדור גלידה.

גיוון: אם רוצים להכין אצבעות שוקולד, מכינים את העוגה בתבנית מלבנית – כך הפריסה לאצבעות תהיה נוחה יותר.