כלים: שק זילוף עם צנתר 2 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק רבוך
לקרם שמנת אבוקדו
לעיטור
אופן ההכנה
בצק רבוך:
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מביאים לרתיחה בסיר את המים יחד עם החמאה והסוכר. לאחר שהחמאה נמסה במים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.
3
מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, ובעזרת וו לישה מערבבים כ-2 דקות לצורך הוצאת אדים וצינון המסה.
4
מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו, ומערבבים עד לקבלת בצק רבוך אחיד, אלסטי וחלק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק 2 ס"מ.
5
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזליפים עליה פסי בצק באורך 8 ס"מ עם מרווחים זה מזה (האקלרים תופחים בזמן האפייה).
6
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות - חשוב מאוד לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.
קרם:
7
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת אוורירית והמסה מתייצבת.
8
טועמים ומתקנים תיבול, ומעבירים לשקית זילוף.
הרכבת האקלרים:
9
חותכים את כיפת האקלר בקצה הגבוה ומשאירים בסיס בלבד.
10
מזלפים לתוך האקלר האפוי את קרם השמנת-אבוקדו.
11
מקשטים באספרגוס ירוק חלוט וחתוך, חתיכות ארטישוק וחתיכות אשכולית אדומה.