מתכון

מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס

השף ארז תורג'מן במתכון לפינגר פוד חגיגי לכבוד חג השבועות

867 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

כלים: שק זילוף עם צנתר 2 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק רבוך

לקרם שמנת אבוקדו

לעיטור

אופן ההכנה

בצק רבוך:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מביאים לרתיחה בסיר את המים יחד עם החמאה והסוכר. לאחר שהחמאה נמסה במים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

3

מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, ובעזרת וו לישה מערבבים כ-2 דקות לצורך הוצאת אדים וצינון המסה.

4

מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו, ומערבבים עד לקבלת בצק רבוך אחיד, אלסטי וחלק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק 2 ס"מ.

5

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזליפים עליה פסי בצק באורך 8 ס"מ עם מרווחים זה מזה (האקלרים תופחים בזמן האפייה).

6

אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות - חשוב מאוד לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.

קרם:

7

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת אוורירית והמסה מתייצבת.

8

טועמים ומתקנים תיבול, ומעבירים לשקית זילוף.

הרכבת האקלרים:

9

חותכים את כיפת האקלר בקצה הגבוה ומשאירים בסיס בלבד.

10

מזלפים לתוך האקלר האפוי את קרם השמנת-אבוקדו.

11

מקשטים באספרגוס ירוק חלוט וחתוך, חתיכות ארטישוק וחתיכות אשכולית אדומה.