מתכון

ארוחת אורז בקערה

תבשיל סמיך ומנחם של אורז עם ברוקולי ופטריות ועוד דברים טובים

4,679 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
ארוחת אורז בקערה של אוריה גבע (צילום: אילון פז)
ארוחת אורז בקערה של אוריה גבע (צילום: אילון פז)

ביפן נהוג להוסיף לתבשיל הזה ביצים חיות לפני ההגשה, אבל מכיוון שאנחנו לא רגילים לאכול חלבון חי, את החלבונים אני מוסיפה במהלך הבישול, ואת החלמונים לפני ההגשה. הם מתבשלים מעט מחום האורז ונותנים לכל המנה מרקם קטיפתי. מתקבל מעין תבשיל-דייסה סמיכה ומנחמת של אורז עם ברוקולי ופטריות ועוד דברים טובים. אפשר לוותר על השרימפס או להשתמש בדגים נאים קצוצים. לחיזוק הטעמים האותנטיים אני מוסיפה חצי כפית ממרח אומבושי – מחית של שזיף יפני כבוש במלח, שנחשב לבריא מאוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מניחים את האורז בקערה ומכסים בהרבה מים. מפשילים שרוול ומערבבים בתנועת גריפה הלוך וחזור עם אצבעות הידיים. כשהמים מלבינים, שופכים וממלאים מים נקיים. חוזרים על הפעולה עד שמי האורז יוצאים נקיים. מעבירים למסננת ומשהים ל-20-10 דקות.

2

מביאים לרתיחה אורז עם שיטאקי, סויה, מירין ומים בסיר מכוסה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים 10 דקות.

3

מוסיפים חלבונים וברוקולי, מערבבים, מכסים ומבשלים 2 דקות. מכבים להבה ומשאירים מכוסה 10-5 דקות נוספות.

4

חולטים שרימפס במים רותחים דקה-שתיים עד שמחליפים צבע.

5

מעבירים את האורז לקערות הגשה, יוצרים גומות ומניחים חלמון בכל גומה. מכסים כדי שהחלמון יתבשל מעט מהחום. מסדרים סביבו שרימפס או דג וממרח אומבושי, מפזרים שומשום שחור קלוי ומגישים.

גיוונים:

• במקום ברוקולי משתמשים בזוקיני או באספרגוס.
• מוסיפים בהגשה מלפפונים ירוקים פרוסים או קוביות אבוקדו.
• כשהמנה מוכנה, מוסיפים כ-50 גרם טונה טרייה קצוצה או סלמון טרי קצוץ (במקום שרימפס).
• במקום שרימפס או דג משתמשים בקטצובושי (שבבי בוניטו מיובשים).