מתכון

ארטיק שוקו-בננה ביתי

הארטיק שהכי מזכיר לכולנו את הילדות, הפעם בגרסתו הביתית

41,515 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
ארטיק שוקו-בננה ביתי של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ארטיק שוקו-בננה ביתי של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מצטיידים במקלות (שקונים בחנויות יצירה) ובמגשיות ייעודיות לארטיקים. אם אין ברירה, אפשר להשתמש בכוסות חד-פעמיות. כדי לקבל את הצבע הצהוב הבוהק של הארטיקים בחוף הים, אני מוסיפה כמה טיפות של צבע מאכל צהוב (לא חובה).

טיפ: אם קשה לחלץ את הארטיקים מהתבניות, משחררים אותם קודם מהדפנות בעזרת סכין ורק אז מושכים.

חומרים ל-10 ארטיקים (בכלים של 100 מ”ל)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הארטיקים

1

מביאים לרתיחה 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים לקרם חלק. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

2

מרסקים בננות ויוגורט במעבד מזון.

3

מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עם תערובת השוקולד הקרה לקצפת יציבה.

4

מקפלים את הבננות המרוסקות לתוך הקרם עד לקבלת קרם יחסית נוזלי במרקם אחיד. מוסיפים צבע מאכל (אם רוצים) ומערבבים.

5

יוצקים את התערובת לכלים או לכוסות ומכסים במכסה הייעודי (עם המקל). אם יוצקים לכוסות, מומלץ להקפיא את הארטיקים כשעה לפני הכנסת המקלות (אחרת הם ייפלו הצידה). מקפיאים למשך הלילה.

מכינים את הציפוי

6

שמים שוקולד וחמאת קקאו בקערה צרה ועמוקה, ממיסים בזהירות במיקרוגל (אם משתמשים בשמן, מוסיפים אותו אחרי המסת השוקולד) ומערבבים. מצננים מעט.

7

מחלצים את הארטיקים מהתבניות וטובלים בשוקולד עד 3/4 גובהם. משהים באוויר כמה שניות להתייצבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא לכמה דקות ומגישים או מאחסנים במקפיא בקופסה עם הפרדה של נייר אפייה.