מתכון

ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית

תחתית הארטישוק הופכת לתבנית, שבתוכה נאפות אטריות שעועית שסופגות לתוכן את הארומה והטעם של הירק

8,179 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מועכים יריעת רדיד אלומיניום ומניחים אותה מקומטת בתבנית. בין ה”גבעות והעמקים” שלה מניחים תחתיות ארטישוק, כך שיעמדו באופן יציב.

3

מערבבים אפונה עם שמנת, פרמזן, שום, תימין, מלח ופלפל. יוצקים את התערובת לתוך תחתיות הארטישוק. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

4

אופים 15 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.