מתכון

ארטישוק ירושלמי מבושל בצ'ילי ושום

לצד עוף, דגים או כתוספת: פקעות ארטישוק ירושלמי מבושלות על חום נמוך עם שום וצ'ילי יבש

18,811 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ארטישוק ירושלמי מבושל בצ'ילי ושום של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
ארטישוק ירושלמי מבושל בצ'ילי ושום של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

זוהי מנה שסבא שלי ז״ל נהג להכין כשהתחילה עונת הארטישוק הירושלמי. יש למנה כמה גרסאות – בתיבול צהוב או אדום, עם קציצות דגים חריפות, עם עוף או פשוט כתוספת. אני הנכדה היחידה שאהבה את המנה הזאת למרות החריפות העזה, ובכל פעם שהוא הכין אותה קיבלתי מנה מכובדת. סוד המנה הוא בפשטות. בישול על אש קטנה לאורך זמן מבטיח ארטישוקים נימוחים ורכים עד כדי טקסטורה של ריבה. כדאי להגיש אותם עם לחם כפרי טוב וכמה גבעולי בצל ירוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן לסיר שטוח (סוטאז׳), מניחים את הארטישוקים, מפזרים את שני סוגי פלפל הצ'ילי, מנערים את הסיר מצד לצד, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ־15 דקות. מוסיפים מלח, שיני שום, פלפל שחור ופפריקה חריפה וממשיכים לבשל 35־40 דקות עד שהארטישוקים רכים מאוד. אם חסרים נוזלים מוסיפים מדי פעם מעט מים.