אוכלים את העלים הצלויים והמתובלים כפי שהם או טובלים במיונז שקדים, וכשמגיעים אל הלבבות אוכלים אותם עם כל השאריות שבתבנית. מומלץ להגיש לצד מיונז שקדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מנקים את הארטישוקים: קוטמים את הגבעולים ואת קצות ראשי הארטישוקים בסכין מסור.
2
ממלאים מים עם שפע מלח וחצי לימון בסיר ומרתיחים. מניחים את הארטישוקים בסיר, מכסים ומבשלים כ־6 דקות. מסננים ומצננים.
3
מחממים תנור ל־190 מעלות.
4
מערבבים בקערה עגבניות, שום, 1/4 כוס שמן זית, לימון כבוש, מלח ופלפל. בעזרת כפית ממלאים את עלי הארטישוקים ברוטב (הרוטב נכנס בין עלי הארטישוקים).
5
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגבניות שרי, תימין, גבעולי שום ירוק, 2 כפות שמן זית, פלפל ירוק, מלח ופלפל. מסדרים את הארטישוקים מעל.
6
אופים את הארטישוקים 8־10 דקות עד שהקצוות מזהיבות. אפשר להגיש עם מיונז שקדים.