מתכון

באן מי ירושלמי עם עוף ברוטב ברביקיו

כריך הבאן מי הצרפתי-וייטנאמי נכנס פה למרחב המזרח תיכוני: הבגט הפך לבייגל ירושלמי ואת החזיר החליף עוף בברביקיו

5,948 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
באן מי ירושלמי עם עוף ברוטב ברביקיו של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
באן מי ירושלמי עם עוף ברוטב ברביקיו של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו

שימו לב, העוף מושרה בתמיסת מלח במשך שש שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב ברביקיו

לבריין

לרוטב טרטר

לבייגלה ירושלמי

להרכבת הכריך

אופן ההכנה

משרים את העוף

1

מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הבריין. מסירים מהלהבה ומצננים. מניחים את העוף בבריין, מכסים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות.

מכינים בייגלה ירושלמי

2

מערבבים בקערה את החומרים היבשים. מזלפים מים תוך כדי ערבוב ולשים עד שמתקבל בצק. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ועוטפים בניילון נצמד. מניחים להתפחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים במשקל כ-80 גרם כל אחד ומתפיחים כחצי שעה. מחממים תנור ל-220 מעלות.

4

מרדדים כל כדור למלבן בגודל 15X7 ס"מ ומגלגלים לצורה של לחמנייה (מעין נקניק רחב). טובלים את הבצק במים קרים ואז בשומשום. אופים כ-7 דקות עד שלחמניות הבייגלה זהובות. מצננים.

5

מכינים רוטב ברביקיו: מביאים לרתיחה בסיר את חומרי הרוטב ומבשלים 2 דקות. מסירים מהלהבה ומצננים.

צולים את העוף

6

מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את העוף לתבנית וצולים כ-70 דקות. במהלך הצלייה מברישים את העוף ברוטב ברביקיו כל 15 דקות עד לקבלת גלייז מבריק וצבע שחום. מצננים. מפרקים את בשר העוף מהעצם.

מכינים רוטב טרטר

7

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה עד שמתקבל רוטב אחיד. שומרים במקרר.

מרכיבים את הכריך

8

חוצים כל לחמניית בייגלה ומורחים בה רוטב טרטר. מניחים מעל פרוסות בצל סגול, פרוסות פלפלים, חופן בשר עוף מפורק ועלי כוסברה.